Nogomet

VIDEO: Remi Čilea i Njemačke za približavanje polufinalu

Branimir Korać • četvrtak, 22.06.2017.
VIDEO: Remi Čilea i Njemačke za približavanje polufinalu
Foto: EPA

Nakon što su Kamerun i Australija odigrali 1:1, bilo je jasno da pobjednik dvoboja između Čilea i Njemačke osigurava prolaz u polufinale. Međutim i oni su remizirali te će potvrdu prolaza tražiti u posljednjem kolu...

Još uvijek nitko iz skupine B Kupa konfederacija nije osigurao prolaz u polufinale, ali vrlo blizu tome su Čile i Njemačka. Obje reprezentacije imaju po četiri boda dok njihovi protivnici u posljednjem kolu Australija i Kamerun imaju tek po bod. S obzirom na dosad prikazano, teško je za očekivati da Australci i Kamerunci mogu u posljednjem kolu pokvariti planove Čileu i Njemačkoj.

Tako nešto se i prognoziralo prije početka Kupa konfederacija, Čile i Njemačka bili su favoriti za prve dvije pozicije i to i ostaju uoči posljednjeg kola.

Dva potpuno različita poluvremena viđena su u Kazanu. Prvo je bilo dosta dinamično s prilikama na obje strane dok su u drugom dijelu i jedni i drugi igrali dosta opreznije ne upuštajući se previše u rizik zadovoljni i bodom.

Nije se dugo čekalo na prvi pogodak. Već u šestoj minuti Čile koristi veliku pogrešku Shkodrana Mustafija čije je loše dodavanje presječeno, loptu je uzeo Alexis Sanchez i odigrao dupli pas s Arturom Vidalom, došao pred ter Stegena i pogodio bliži kut.

Sanchez je tim pogotkom postao najbolji strijelac Čilea u povijesti ostavivši iza sebe Marcela Salasa. Odmah nakon pogotka Čileanci su okružili suca Faghanija iz Irana tražeći izravni crveni karton za Mustafija koji je pokušavajući ispraviti pogrešku ružno pokosio Vidala.

Pogodak je potpuno otvorio utakmicu i nizale su se prilike na obje strane, a Čile je u 20. minuti bio nadomak drugog gola. Sjajno je s 20-ak metara opalio Eduardo Vargas, međutim greda je spasila ter Stegena.

U završnici prvog poluvremena Njemačka je došla do poravnanja. Emre Can odlično je pronašao Hectora koji ubacuje u sredinu za Larsa Stindla, a ovaj svojim drugim golom na turniru poravnava na 1:1.

U drugom dijelu igra se primirila i viđeni su tek sporadični pokušaji s obje strane koji nisu završili u mreži. U konačnici zaslužena podjela bodova i ostavljanje situacije u skupini otvorenom uoči posljednjeg kola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!