Tenis

Marin Čilić u polufinalu Queen's Cluba, Donald Young također bez prave šanse, kraj za Anu Konjuh

Branimir Korać • petak, 23.06.2017.
Marin Čilić u polufinalu Queen's Cluba, Donald Young također bez prave šanse, kraj za Anu Konjuh
Foto: EPA

Još jedan vrlo dobar meč Marina Čilića ovaj put donio mu je prolaz u polufinale turnira u Londonu. Čilić je nadigrao Donalda Younga sa 6:4, 7:5...

Niti Donald Young nije pronašao rješenje za Čilićeve servise i pridružio se Johnu Isneru i Stefanu Kozlovu, svojim sunarodnjacima koji su također upisali poraze u Londonu od najboljeg hrvatskog tenisača.

Ponovno je Čilić besprijekorno servirao, protivniku je dozvolio samo pet poena na reternu i to na neobičan način. Svih pet poena Young je osvojio protiv prvog servisa dok je na drugom servisu Marin uzeo svih 16 poena.

Nastavio je tako seriju pobjeda u međusobnim dvobojima, ovo mu je bio treći dvoboj protiv Younga i treća pobjeda, kudikamo lakša nego prije dvije godine kada je u tri seta slavio u Tokiju.

U ovom dvoboju obojica su držali svoj početni udarac sve do završnice prvog seta kada Čilić radi break nakon što je Young imao 40:15. Marin je iskoristio drugu set loptu na servisu Amerikanca i uzeo set sa 6:4.

U drugom setu Marin je konstantno radio pritisak na reternu, Young je spašavao break lopte u tri gema, ali u četvrtom nije uspio. Kod 6:5 Čilić je došao do četiri meč lopte na servisu protivnika i uspješno dovršio posao te prošao u polufinale.

Polufinale mu donosi dvoboj protiv Luksemburžanina Gillesa Müllera koji je prošlu nedjelju u finalu turnira u Hertogenboschu svladao Ivu Karlovića. Iskusni Müller do polufinala je došao pobjedom u dva seta protiv Sama Querreyja.

Ana Konjuh na Mallorci nije uspjela proći u polufinale, svladala ju je u tri seta Latvijka Anastazija Sevastova.

Konjuh je izgubila prvi set nakon gotovo sat vremena borbe, Sevastova je u tom razdoblju dva puta nadoknadila break zaostatka te u završnici seta, nakon što je Konjuh propustila tri vezane set lopte, napravila break i uzela set sa 7:5.

U drugom setu dosta bolji nastup hrvatske tenisačice. Sevastova je uzela samo jedan gem i to na servisu Konjuh kod rezultata 2:0, nakon toga Ana je nanizala četiri gema i sa 6:1 poravnala u setovima.

Odluka je pala u trećem setu gdje u prvih šest gemova nijedna igračica nije imala šanse protiv servisa da bi u završnici imale problema s osvajanjem svojih servis gemova. Konjuh je imala break prednosti dva puta, kod 5:4 servirala je za meč, ali nije to iskoristila.

Sevastova se nakon toga vratila, napravila preokret i povela sa 6:5, Konjuh je uspješno odradila svoj servis gem i set je otišao u tie-break. Tamo je Latvijka bila bolja sa 7:5 i izborila je prolaz u polufinale.

Queen's Club, četvrtfinale:
Marin Čilić (Hrvatska, 4) - Donald Young (SAD) 6:4, 7:5

Mallorca, četvrtfinale:
Ana Konjuh (Hrvatska, 7) - Anastazija Sevastova (Latvija, 6) 5:7, 6:1, 6:7(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.06.2017. u 22:26
    Marin ce sutra i u finale; SRETNO :))
    Obrisan korisnik