Tenis

Kvitova i Barty u borbi za naslov u Birminghamu

Mihaela Bradovski • subota, 24.06.2017.
Kvitova i Barty u borbi za naslov u Birminghamu
Foto: EPA

Dvije igračice koje su jedno vrijeme bile van teniskih terena otišle su do završnog meča u Birminghamu. Petra Kvitova i Ashleigh Barty odlučit će o pobjednici...

Lucie Šafarova nije izdržala i nakon osam odigranih gemova predala je meč Petri Kvitovoj. Za Kvitovu je to prvo finale nakon što je morala pauzirati zbog ozljede nožem koju joj je zadao razbojnik prilikom pljačke njezinog doma.

Šafarova je od početka meča izgledala umorno i sporo, teško se nosila s Kvitovom koja je uzela prvi set sa 6:1, povela u drugom 1:0 i nakon toga Šafarova je odlučila predati meč.

"Ponovno uživam na teniskom terenu. Nije bila moja odluka pauzirati, pet-šest mjeseci bila sam bez tenisa i naravno da mi je sve to nedostajalo. Međutim pokušavam gledati stvari s pozitivne strane, pokušavam što više uživati u igri", tvrdi Kvitova.

Prvu pobjedu protiv protivnice iz Top 20 upisala je Ashleigh Barty. I ona je poput Kvitove neko vrijeme bila van tenisa, posvetila se kriketu, a sada potvrđuje talent i diže se na WTA ljestvici.

Pobjeda protiv Muguruze nije posebno iznenađenje, Španjolka je bila favorit, ali Barty igra već neko vrijeme jako dobro i potvrdila je to i u ovom susretu.

"Jako sam zadovoljna što sam uspjela napraviti sve ono što smo dogovorili, a pobjeda je samo bonus. Bit će lijepo igrati protiv Petre, ona je jedna od najugodnijih djevojaka na Touru i nedostajala nam je", kaže Barty.

Polufinale Birminghama:
Petra Kvitova (Češka, 7) - Lucie Šafarova (Češka) 6:1, 1:0 predaja Šafarove
Ashleigh Barty (Australija) - Garbine Muguruza (Španjolska, 6) 3:6, 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!