Vodeni sportovi

Hrvatska ispustila pobjedu protiv Italije i ispala nakon peteraca

Petar Jenjić • subota, 24.06.2017.
Hrvatska ispustila pobjedu protiv Italije i ispala nakon peteraca
Foto: FaH

Hrvatski vaterpolisti nisu se uspjeli plasirati u finale Svjetske lige koja se igra u Rusiji. Nakon boljeg izvođenja peteraca bolja je od Barakuda bila Italija s 9:7, iako je 40 sekundi prije kraja Hrvatska imala napad i pogodak prednosti...

Italija je po treći puta u povijesti ovog natjecanja uspjela proći u finale Svjetske lige, bila je bolja od hrvatske reprezentacije s 9:7 nakon boljeg izvođenja peteraca. Hrvatska tako ostaje na četiri finala i jednom naslovu iz 2012. godine.

Iako nisu odigrali utakmicu za pamćenje, vaterpolisti Hrvatske imali su finale Svjetske lige u svojim rukama. Barakude su vodile sa 6:5 i imale napad, ali su izgubile loptu iz čega je uslijedio peterac za Italiju, a zatim i raspucavanje.

Sama utakmica bila je vrlo izjednačena, s malo pogodaka. Nijedna se momčad nije uspijevala odvojiti na značajniju razliku pa je odluka pala u završnim minutama.

Hrvatska je igrala jako dobru obranu, Italija nije postigla pogodak nešto više od 13 minuta. Buljubašić je postigao pogodak za 6:5 i činilo se kako je Hrvatska nadomak pobjede. U posljednjih 40 sekundi Hrvatska je ušla s napadom, ali je Di Fulvio izborio loptu za Talijane i sjurio se u kontru, a Šetka skrivio peterac kojeg su uspjeli realizirati.

Utakmica je tako otišla u raspucavanje gdje je talijanski vratar obranio udarce Jokovića u prvoj i Vukičevića u drugoj seriji te Garcije u posljednjoj seriji.

Po dva pogotka u redovima Italije postigli su Pietro Figlioli i Valentino Gallo. Dva je pogotka u redovima Hrvatske postigao Anđelko Šetka.

Talijani će u finalu igrati protiv boljeg iz dvoboja između SAD-a i Srbije.

Svjetska liga, polufinale:
Hrvatska - Italija 7:9 (1:1, 2:3. 2:1, 1:1)

Hrvatska: Bijač, Macan, Petković, Lončar 1, Joković, Buljubašić 1, Vukičević 1, Bušlje, Fatović 1, Krapić, Šetka 2, Garcia, Marcelić.

Italija: Del Lungo, Volarević, Di Fulvio 1, Gitto, Figlioli 2, Mirarchi, Velotto 1, Nora, Gallo 2, Renzuto Iodice, Bodegas, Aicardi, Bertoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bestija_ST25.06.2017. u 08:37
    Namjerno Tucak izgubija dobiveno da se ne bruka ponovno protiv Srba rezultatom u stilu 12-5.
    Bestija_ST
  • narada10824.06.2017. u 20:34
    ne samo to, cjela taktika u zadnjoj cetvrtini je bila za k....c. Vode sa golom razlike, i umjesto da odluceno idu na povecavanje razlike, spetljaju se u napadu, i pod istekom vremena slabo sutiraju. Imam dojam da se se skrouz oslonili na odbranu, Bijac je bio sjajan. I sa takvom taktiikom su bili u... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik24.06.2017. u 19:47
    3 fulana peterca????????????
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2017. u 19:46
    TREĆA tuckova izgubljena već dobivena utakmica. vrijeme za smjenu je već odavno prošlo
    Obrisan korisnik