Rukomet

Hrvatskim pjeskašima izmaknulo europsko finale

Sportnet • subota, 24.06.2017.
Hrvatskim pjeskašima izmaknulo europsko finale

Hrvatski seniori poraženi su u polufinalnom susretu protiv Rusije nakon raspucavanja s 2:1 u setovima (26:18, 19:23, 6:8), dok su seniorke završile europsko natjecanje zauzevši deveto mjesto.

U uzbudljivoj četvrtfinalnoj utakmici u muškoj konkurenciji, Hrvatska je nadigrala Norvešku s 2:1 u setovima (20:16, 15:17, 8:6). U zadnjem raspucavanju, na gol je stao Matej Semren koji je odličnom pokretljivošću na terenu prisilio norveškog igrača na pogrešku te tako odveo Hrvatsku u polufinale.

U polufinalnoj utakmici, Hrvatsku je dočekala borbena ruska momčad koja je jako dobrom igrom u drugom setu, a zatim u raspucavanju zaustavila hrvatski put u finale. „Odlično smo odigrali prvi set, možda najbolji dosad, ali onda su nas taktički nadigrali i tu su pobijedili. Očekivali smo da ćemo pobijediti, ovo je prvi poraz nakon dugo vremena u eliminacijskom dijelu“, izjavio je hrvatski reprezentativac Valentino Valentaković.

Hrvatska ženska reprezentacija je za kraj nastupa na ovogodišnjem Europskom prvenstvu upisala dvije pobjede i ukupno zauzela deveto mjesto. U prvoj utakmici, djevojke su došle do pobjede protiv Italije (8:9, 14:15), dok su u drugom susretu bile bolje od reprezentacije Mađarske (15:6, 22:16).

Tijekom europskog natjecanja, igračice su više puta spomenule kako su raspucavanja lutrija u kojima nijanse odlučuju o pobjedničkoj ekipi. Golmanica Simona Hajduk je nebrojeno puta dosad bila glavna karika u posljednjim minutama: „Ponovno smo odigrale malo finale, kako smo se cijelo vrijeme zezale o utakmici za deveto mjesto. Danas smo se opustile i igrale rasterećeno, zato smo i dobile ove dvije utakmice. U raspucavanjima, puno ovisi o tome koliko vjeruješ sam u sebe, odnosno samopouzdanje je jako bitno, gleda se tko će pogoditi, a tko promašiti“.

Igračica Lucija Peraica o protivničkim ekipama na Europskom prvenstvu je rekla: „Svatko je bio težak na svoj način, ali možda su najteže bile Poljakinje i poraz protiv njih. Skupile smo iskustvo i idemo dalje“. Svakako, pamtit će se velika pobjeda Hrvatske nad aktualnim svjetskim prvakinjama, reprezentacijom Španjolske i odličan prvi set u toj utakmici koji je završio s 15 poena razlike u korist Hrvatske.

Posljednjeg dana europskog natjecanja, sutra, 25. lipnja hrvatski seniori će se boriti za brončanu medalju u 15 sati protiv Mađarske. U muškom finalu Europskog prvenstva, sutra, 25. lipnja igrat će Rusija i Španjolska u 17 sati, dok je žensko finale između Poljske i Norveške na rasporedu u 16 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10824.06.2017. u 21:38
    Kaj nije niti u jednom clanku o tom natjecanju bilo vrijedno spominjanja da se odrzava bas u lipoj nasoj?
    narada108