Tenis

Goerges i Sevastova lakoćom do finala Mallorce

Mihaela Bradovski • subota, 24.06.2017.
Goerges i Sevastova lakoćom do finala Mallorce
Foto: EPA

Iako su zasigurno očekivale teži posao u polufinalu, Julia Goerges i Anastazija Sevastova glatko su slavile i prošle u finale turnira u Mallorci...

Njemica Julia Goerges odigrala je odličan meč u polufinalu Mallorce i pregazila je mladu Amerikanku Catherine Cartan Bellis uz samo dva izgubljena gema. Goerges je bila iznimno raspoložena, vrlo malo je griješila, a susret je završila s čak 27 winnera i samo 12 neprisiljenih pogrešaka. Bellis je s druge strane imala tek četiri winnera.

Njemica je došla do finala iako od pobjede protiv Jakimove 2012. godine u Wimbledonu nije imala nijednu pobjedu na travi na WTA Touru. Međutim u Mallorci je došao kraj toj seriji i Goerges u dobrom raspoloženju ide u Wimbledon.

Ovo je za nju prvo finale u karijeri na travnatoj podlozi stoga nije čudno da je iznimno zadovoljna. "Osjećam se fantastično na ovom turniru i ovo je sjajan tjedan za mene. Presretna sam što sam u finalu. Mogu reći da sam odigrala četiri iznimno dobra meča, slijedi mi finale i onda priprema za Wimbledon", kaže Goerges.

U finalu je čeka dvoboj protiv Anastazije Sevastove, Latvijke koja je svladala Anu Konjuh u četvrtfinalu. Dok je protiv Konjuh imala puno problema, Sevastova je u polufinalu s Caroline Garcijom bila puno uvjerljivija i slavila je uz samo šest ispuštenih gemova.

Mallorca, polufinale:
Julia Goerges (Njemačka) - CC Bellis (SAD) 6:1, 6:1
Anastazija Sevastova (Latvija, 2) - Caroline Garcia (Francuska, 3) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!