Tenis

Franko Škugor u drugom kolu kvalifikacija u Eastbourneu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 25.06.2017.
Franko Škugor u drugom kolu kvalifikacija u Eastbourneu
Foto: FaH

Nakon velike borbe tijekom dva seta, Franko Škugor eliminirao je Jerzyja Janowicza u prvom kolu kvalifikacija slaveći u dva tie-breaka. Meč je nastavljen u nedjelju nakon što je bio prekinut zbog mraka tijekom subote...

Lijepu pobjedu ostvario je Franko Škugor u prvom kolu kvalifikacija u Eastbourneu. Protivnik mu je bio peti nositelj i 138. igrač svijeta Jerzy Janowicz kojeg je Škugor svladao s dva puta po 7:6.

Janowicz je nedavno igrao četvrtfinale Stuttgarta na travi, tamo je svladao Andreja Kuznjecova i Grigora Dimitrova stoga baš i nije bio najidealniji ždrijeb za start kvalifikacija, ali Škugor je odigrao odličan meč i upisao pobjedu.

U oba seta obojica su imali puno break prilika, međutim nisu ih najbolje realizirali i odluka je pala u tie-breakovima. Prvi je Škugor riješio u svoju korist sa 7:3 nakon što je odmah pobjegao na 3:0 osvojivši dva poena na servisu Poljaka, a u drugom je bio bolji sa 7:5. Tu je vodio s 5:1, Janowicz je smanjio na 6:5, ali ipak se nije potpuno vratio u set.

Inače Poljak je vodio d 5:3 i servirao za drugi set još u subotu, ali Škugor je stigao do 0:40 i spriječio poravnanje u setovima.

U posljednjem kolu kvalifikacija igrat će protiv Rusa Andreja Kuznjecova koji je krenuo pobjedom 6:0, 6:3 protiv Takanyija Garangange iz Zimbabvea.

Eastbourne, prvo kolo kvalifikacija:
Franko Škugor (Hrvatska) - Jerzy Janowicz (Poljska, 5) 7:6(3), 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!