Nogomet

VIDEO: Njemačka do pobjede protiv Kameruna za potvrdu mjesta u polufinalu

Branimir Korać • nedjelja, 25.06.2017.
VIDEO: Njemačka do pobjede protiv Kameruna za potvrdu mjesta u polufinalu
Foto: EPA

Njemačka je osigurala nastup u polufinalu Kupa konfederacija nakon što je svladala Kamerun u posljednjem kolu s 3:1. Kamerunci su ovim porazom zauzeli posljednje mjesto u skupini samo s jednim bodom iz dvoboja protiv Australije...

Čile i Njemačka u posljednje kolo ušli su kao veliki favoriti za prolaz u polufinale Kupa konfederacija i to su i ostvarili. Čile nešto teže samo remijem protiv Australije dok je Njemačka bila uvjerljivija protiv Kamerun pobjedom 3:1.

Joachim Löw izmiješao je postavu u odnosu na prošli dvoboj protiv Čilea, no to se nije osjetilo na izvedbi, Njemačka je bila bolji protivnik i zasluženo je slavila.

Trebalo je 20-ak minuta za prve prilike i to s njemačke strane. Prvo je u 21. minuti Emre Can dobro pucao s ruba kaznenog prostora, ali nije bio precizan da bi u 24. minuti Kimmich probao nakon ubačaja Plattenhardta, ali i on je pucao pokraj vratnice.

U završnici prvog dijela pokušali su i Kamerunci, Zambo Anguissa je nakon ubačaja Moukandja probao iznenaditi ter Stegena, ali njemački vratar prebacio je loptu preko grede.

U 48. minuti Njemačka je ipak povela. Draxler je krasno petom proigrao Kerema Demirbaya koji je povukao loptu i onda sa 16 metara pogodio u gornji kut.

Uslijedilo je razdoblje s ponešto prilika na obje strane, a sredinom drugog dijela Kamerun ostaje s igračem manje. Mabouka je napravio ružan prekršaj, sudac je isprva isključio pogreškom Sianija da bi nakon novog pregledavanja snimke vratio Sianija na teren, a isključio Mabouku.

S igračem više Njemačka odmah dolazi do drugog gola, Kimmich je ubacio s desne strane, a Timo Werner glavom u padu šalje loptu u mrežu.

15 minuta prije kraja Vincent Aboubakar smanjuje na 2:1 nakon što se pošteno ispromašivao u dosadašnjem dijelu Kupa konfederacija, no svaku dvojbu otklanja svojim drugim golom Werner za konačnih 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!