Nogomet

VIDEO: Čile remizirao s Australijom i izborio polufinale

Petar Jenjić • nedjelja, 25.06.2017.
VIDEO: Čile remizirao s Australijom i izborio polufinale
Foto: EPA

Nogometaši Čilea nešto teže od očekivanog izborili su mjesto u polufinalu Kupa konfederacija. U utakmici trećeg kola remizirali su s Australijom 1:1 kojoj je trebala pobjeda od dva razlike. Klokani su na poluvremenu imali pogodak prednosti, ali su Čileanci u nastavku došli do izjednačenja i potvrde prolaska dalje...

Računica Australije bila je jasna, trebala im je pobjeda od dva razlike kako bi izborili drugo mjesto i prolazak dalje. Dobro im je išlo, na poluvremenu su vodili s 1:0, ali je Čile u nastavku susreta pokazao zašto se smatra jednim od glavnih favorita za osvajanje ovog natjecanja, došao do izjednačenja i mirno priveo utakmicu prema kraju.

U polufinalu će tako ići na europske prvak Portugalce, dok će Njemačka, koja je u istom terminu pobijedila Kamerun, igrati protiv Meksika za prolazak u finale.

Već u sedmoj minuti Čile je mogao do vodstva da volej Artura Vidala nije sjajno obranio Matthew Ryan. Ipak, Australci su u očajničkoj želji za pobjedom visoko pritiskali Južnoamerikance. U vodstvo ih je u 36. minuti mogao dovesti Massimo Luongo koji je lako prošao pokraj braniča i uputio udarac prema golu, ali je Claudio Bravo obranio njegov pokušaj.

Šest minuta kasnije Australija je uspjela doći do prednosti. Prije svega zahvaljujući slaboj reakciji obrane Čilea do lopte je natrčao James Troisi, s pet metara glatko prebacio čileanskog vratara i pospremio loptu u mrežu.

Odmah na otvaranju drugog poluvremena Čile ništa nije želio prepustiti slučaju i odlučio se odmah na dvije promjene. Izjednačenje je stiglo u 67. minuti, visoku loptu je Eduardo Vargas spustio glavom za Martina Rodrigueza koji je progurao loptu iza leđa Ryana. Upravo je Rodriguez bio jedna od spomenute dvije zamjene na poluvremenu.

Obje su momčadi do kraja utakmice imale priliku postići barem jedan po jedan pogodak, ali se rezultat nije promijenio.

Kup konfederacija, treće kolo:
Čile - Australija 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!