Tenis

Halep: "Još uvijek progoni me poraz u finalu Roland Garrosa"

Branimir Korać • ponedjeljak, 26.06.2017.
Halep: "Još uvijek progoni me poraz u finalu Roland Garrosa"
Foto: EPA

Rumunjka Simona Halep poražena je u finalu Roland Garrosa od Jelene Ostapenko i priznaje kako i danas razmišlja o tom porazu te da je trebala neke stvari napraviti drugačije...

Jelena Ostapenko šokirala je svjetsku tenisku javnost osvajanjem Roland Garrosa finalnom pobjedom protiv Simone Halep. Rumunjka je u tom meču imala pobjedu na dlanu, ali nije znala završiti posao.

"Još uvijek prije spavanja razmišljam o tom finalu. Najteže mi pada ona situacija kod seta prednosti i 3:0 kada nikako nisam uspjela uzeti gem. Stalno razmišljam da sam tu trebala ići agresivnije na taj drugi servis na reternu, nisam to napravila i sada me to ubija", priznala je Halep.

Rumunjka je u finalu poražena s 4:6, 6:4, 6:3 iako je vodila 6:4, 3:0. Kod 3:0 imala je čak tri break lopte, a nakon što ih nije iskoristila, meč se potpuno okrenuo na stranu Ostapenko.

Od tada nije odigrala nijedan meč, a na teren se vraća u Eastbourneu gdje će u drugom kolu igrati protiv Kineskinje Duan i tako krenuti u završne pripreme za nastup na Wimbledonu.

"Nedostaje mi tenis. Nakon Pariza uzela sam par dana odmora kod kuće, zatim otišla na četiri dana na odmor u Grčku i vratila se treninzima."

U Eastbourneu može čak preuzeti poziciju broj jedan na WTA ljestvici ako osvoji turnir ili prođe dva kola više od Angelique Kerber.

"Želim to ostvariti, ali što sam bliže tom dosegu, to mi je više u glavi. Bila bi to za mene velika stvar, ali koliko sam blizu, toliko sam i daleko. Idem meč po meč jer samo tako mogu nešto napraviti", tvrdi Halep.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!