Tenis

Četvero Hrvata među nositeljima u singlu na ovogodišnjem Wimbledonu

Branimir Korać • srijeda, 28.06.2017.
Četvero Hrvata među nositeljima u singlu na ovogodišnjem Wimbledonu
Foto: EPA

Wimbledon je objavio listu nositelja i nositeljica u singlu i konkurenciji parova. Prvopostavljeni kod tenisača je Andy Murray, a kod tenisačica Angelique Kerber...

Iako je na novoj ATP ljestvici šesti igrač svijeta, Marin Čilić postavljen je za sedmog nositelja. Ispred njega ugurao se Miloš Raonić kojeg je Čilić upravo preskočio ulaskom u finale Queen'sa.

Na vrhu je očekivano Andy Murray koji je prvi nositelj dok je drugopostavljeni Novak Đoković. Slijede Roger Federer i Rafael Nadal.

Kod tenisača među nositeljima je i Ivo Karlović koji je postavljen za 21. nositelja.

Kod tenisačica prva nositeljica je Angelique Kerber, a druga Simona Halep dok su među nositeljicama i dvije Hrvatice. Mirjana Lučić-Baroni je 26., a Ana Konjuh 27.

U konkurenciji muških parova prvi nositelji su Henri Kontinen iz Finske i John Peers iz Australije dok ih slijede Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut, francuski dvojac.

Ivan Dodig igra s Marcelom Granollersom i oni su postavljeni za šeste nositelje. 16. nositelji su Oliver Marach i Mate Pavić.

Kod ženskih parova prve nositeljice su Bethanie Mattek-Sands i Lucie Šafarova dok su drugopostavljene Ruskinje Ekaterina Makarova i Elena Vesnina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Willy Wonka28.06.2017. u 15:16
    @selena, stvar je isključivo načina na koji Wimbledon određuje nositelje odnosno formule koja je ovakva: - Take the ATP Ranking points at 26 June 2017 - Add 100% of the points earned for all grass court tournaments in the immediate past 12 months period prior to 26 June 2017. - Add 75% of the... [više na forumu]
    Willy Wonka
  • Obrisan korisnik28.06.2017. u 13:15
    Cudni kriteriji, Đoković ove sezone nije odigrao niti jedini turnir na travi; Federer je zasluzio biti postavljen najmanje za drugog, ako ne i prvog nositelja Wimbledona :))
    Obrisan korisnik