Tenis

Franko Škugor poražen u prvom kolu turnira u Eastbourneu

Branimir Korać • srijeda, 28.06.2017.
Franko Škugor poražen u prvom kolu turnira u Eastbourneu
Foto: FaH

U dvoboju kvalifikanata u prvom kolu turnira u Eastbourneu, Thomas Fabbiano bio je uspješniji od Franka Škugora sa 7:6, 6:4. Nakon gotovo dvosatne borbe Talijan je u meču koji je započet još u utorak na kraju ipak bio bolji...

Franko Škugor nije imao izravan ulazak u kvalifikacije Wimbledona stoga je nastupio u kvalifikacijama Eastbournea i uspješno odradio posao. Upisao je dvije pobjede i ušao u glavni turnir, no tamo ipak nije uspio doći do pobjede.

Prvi protivnik bio mu je također kvalifikant Thomas Fabbiano, Talijan koji je više od 200 mjesta bolje rangiran (93.) i koji je ove godine već igrao jedno finale na travi.

Fabbiano je prije deset dana igrao u završnici Challengera u Nottinghamu gdje ga je svladao Dudi Sela, a na putu do finala pobjeđivao je Šapovalova, Bhambrija, Stahovskog i Grotha.

Ovaj meč počeo je u utorak, ali već u drugom gemu prekinut je zbog kiše koja je spriječila igrače u povratku na teren do kraja dana.

U nastavku je Škugor dobro krenuo, odmah je zaprijetio breakom, no Fabbiano se spasio. Kod 4:3 Talijan je stigao do breaka i servisa za set, međutim Škugor uzvraća istom mjerom i vraća se u igru. Set je otišao u tie-break gdje je Fabbiano ipak bio bolji sa 7:5.

Odmah na početku drugog seta Škugor je morao spašavati 0:40, no sljedeći pritisak na servisu nije izdržao. Kod 3:3 Fabbiano je napravio break poslije kojeg je otišao do pobjede 7:6, 6:4.

U drugom kolu Fabbiana očekuje četvrti nositelj Steve Johnson koji je bio slobodan u prvom kolu.

Eastbourne, prvo kolo:
Thomas Fabbiano (Italija, Q) - Franko Škugor (Hrvatska, Q) 7:6(5), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!