Tenis

Petra Martić i Jana Fett prošle u drugo kolo kvalifikacija Wimbledona

Branimir Korać • srijeda, 28.06.2017.
Petra Martić i Jana Fett prošle u drugo kolo kvalifikacija Wimbledona
Foto: FaH

Hrvatske predstavnice u kvalifikacijama Wimbledona Jana Fett i Petra Martić uspješno su preskočile prvu prepreku. Martić je nadigrala Basak Eraydin, a Fett je bila bolja od Sofije Kenin...

Petra Martić i Jana Fett igrat će u drugom kolu kvalifikacija Wimbledona. Hrvatske predstavnice nakon dosta problema s kišom u utorak, odradile su svoju zadaću dan kasnije i upisale su pobjedu.

Martić je bila posebno uvjerljiva, igrala je protiv Turkinje Basak Eraydin i svladala ju je za samo 54 minute uz izgubljena tek dva gema. Martić je uspješno osvojila sve svoje servis gemove, a imala je niz od čak 11 uzastopno osvojenih gemova. Eraydin je povela s 1:0 da bi Martić nakon toga došla do vodstva 6:1, 5:0.

U drugom kolu kvalifikacija igrat će protiv Mihaele Buzarnescu, Rumunjke koja je prošli tjedan osvojila turnir u Izmiru, a ovdje je u prvom kolu bila bolja od Arantxe Rus.

Jana Fett također je došla do prolaza, ali dosta teže nego Petra Martić. Fett je protiv Sofije Kenin slavila u tri seta nakon dva sata i 45 minuta igre.

Kenin je uzela prvi set sa 6:4 da bi Fett napravila preokret i izborila treći set. No tamo se našla u problemima kada je Kenin došla do breaka i povela s 5:4, imala je servis za meč, ali Fett se izvukla i slavila s 4:6, 6:2, 7:5.

U drugom kolu Fett za protivnicu ima Talijanku Jasmine Paolini koja je bila bolja od Eden Silve iz Velike Britanije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!