Tenis

Petra Martić stigla na korak do glavnog turnira u Wimbledonu

Petar Jenjić • četvrtak, 29.06.2017.
Petra Martić stigla na korak do glavnog turnira u Wimbledonu
Foto: EPA

Petra Martić prošla je i drugu prepreku u kvalifikacijama za Wimbledon. U dva je seta svladala Rumunjku Mihaelu Buzarnescu, završilo je 7:6, 6:3 i hrvatska će tenisačica za ulazak u glavni ždrijeb igrati protiv Aleksandre Krunić...

Još jedna pobjeda dijeli Petru Martić od ulaska u glavni ždrijeb Wimbledona. Hrvatska tenisačica u dva je teška seta svladala rumunjsku predstavnicu Mihaelu Buzarnescu čime je nastavila s vrlo dobrim igrama u posljednje vrijeme.

Iza Buzarnescu su dva odlična tjedna gdje je osvojila ITF turnire u mađarskom Hodmezovasarhelyu i turskom Izmiru. U odnosu na prošlu sezonu popravila je svoj ranking za više od 300 mjesta i kao takva je bila dostojan suparnik hrvatskoj tenisačici.

Obje su igračice čvrsto držale svoj servis u prvom setu i nisu dopustile nijednu break loptu svojoj protivnici. U 13. igri Martić je bila nešto bolja i koncentriranija, povela je s 4:0 i mirno zaključila tie-break u svoju korist.

Rumunjska tenisačica je prva posustala, Martić je u četvrtom gemu došla do dvije break lopte i uspjela iskoristiti drugu. U istoj je situaciji bila Buzarnescu nešto kasnije, ali je hrvatska tenisačica spasila obje break prilike. Do kraja meča nije imala prevelikih problema i zaključila je meč pobjedom.

Za ulazak u glavni ždrijeb igrat će protiv Srpkinje Aleksandre Krunić. Do sada s igrale tek jednom i to u kvalifikacijama za US Open 2014. godine kada je u dva seta slavila Krunić.

Kvalifikacija za Wimbledon, drugo kolo:
Petra Martić - Mihaela Buzarnescu 7:6 (4), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!