Tenis

Jana Fett spasila dvije meč lopte i došla do trećeg kola kvalifikacija Wimbledona

Petar Jenjić • četvrtak, 29.06.2017.
Jana Fett spasila dvije meč lopte i došla do trećeg kola kvalifikacija Wimbledona

I druga hrvatska tenisačica prošla je u posljednje kvalifikacijsko kolo za Wimbledon. Nakon Petre Martić i Jana Fett je došla do pobjede, svladavši Jasminu Paolini 6:0, 1:6, 7:5. Hrvatska predstavnica spasila je dvije meč lopte i okrenula zaostatak u trećem setu za veliku pobjedu...

Gotovo na isti način kao i protiv Sofije Kenin, Jana Fett uspjela je doći do pobjede protiv Talijanke Jasmine Paolini. U izjednačenom trećem setu hrvatska tenisačica nije iskoristila sedam break lopti što je Talijanka kaznila, povela 5:4 i došla do servisa za set. Ipak, Fett je spasila dvije meč lopte i okrenula dvoboj u svoju korist.

Hrvatska je tenisačica odlično odigrala prvi set gdje je svoju protivnicu ostavila gotovo bez ikakve šanse. Tri je puta oduzela servis talijanskoj tenisačici i glatko povela s 5:0. Pri servisu za set Fett je uspjela spasiti četiri break lopte i osvojiti gem.

Unatoč prvom setu, u drugom su se uloge potpuno izmijenile i Paolini je došla do poravnanja u setovima, dva puta oduzevši servis hrvatskoj tenisačici.

Jako puno prilika, čak sedam na servis protivnice, propustila je Fett za uzimanje breaka. Talijanka je to kaznila na najbolji mogući način, napravila break za vodstvo 5:4 i došla do servisa za meč. Propuštene prilike nisu previše uzdrmale hrvatsku predstavnicu koja je spasila dvije meč lopte i napravila dva breaka za pobjedu u današnjem meču.

U posljednjem kolu kvalifikacija igrat će protiv ruske tenisačice Anne Blinkove koja je u dva seta bila bolja od Ipek Soylu.

Kvalifikacija za Wimbledon, drugo kolo:
Jana Fett - Jasmine Paolini 6:0, 1:6, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!