Rukomet

Nakon reprezentativne stanke, na redu je Zagreb Open

Sportnet • četvrtak, 29.06.2017.
Nakon reprezentativne stanke, na redu je Zagreb Open

Nakon klupske stanke zbog Europskog prvenstva, borba za titulu najboljih hrvatskih klubova u rukometu na pijesku nastavlja se u Zagrebu. Na trećem turniru, Zagreb Openu 2017 će sudjelovati ukupno 17 ekipa, od toga deset u muškoj i sedam ekipa u ženskoj konkurenciji.

U muškoj kategoriji, Detono Zagreb, BHC Sesvete i BHC Dubrava su najizgledniji konkurenti u borbi za prvaka, dok je u ženskoj kategoriji zasad tijesna utrka između BHC Dubrava i ŽKRP Kontesa Nera.

Većina hrvatskih reprezentativaca će sudjelovati na Zagreb Openu, a jedan od njih je i Dario Begonja, igrač BHC Dubrava. „Iskustvo s reprezentacijom je bilo sjajno, ali i malo naporno tako da je dobro došlo nekoliko dana odmora prije nastavka klupskih obveza“.

O Prvenstvu Hrvatske, Begonja je rekao: „Mi smo podbacili na prvom turniru u Zaprešiću kad smo ispali u četvrtfinalu, ali zato smo osvojili Ivanić Open. Želja nam je napasti prvo mjesto, pokazalo se da je svaki protivnik neugodan, ali mislim da su nam najveći konkurenti u borbi za naslov prvaka Detono i Sesvete“.

U ženskom dijelu natjecanja, uz BHC Dubrava i ŽKRP Kontesa Nera, pri vrhu ljestvice su Detono Zagreb i Sesvete. Golmanica BHC Dubrava Lukrecija Čurek se nada da će njezina ekipa osvojiti ukupno prvo mjesto: „Očekivanja su da će BHC Dubrava osvojiti Zagreb Open i Prvenstvo. Sve protivnice su opasne na svoj način, a izdvojila bih ŽKRP Kontesa Nera od kojih smo poražene u finalu na prošlom turniru u Ivaniću“.

Pjeskaši i pjeskašice nas očekuju na Jarunu, a svi su dobrodošli i pozvani uživati u rukometnim atrakcijama na pijesku i odličnoj zabavi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!