Nogomet

VIDEO: Sjajna utakmica i pobjeda Njemačke za prolazak u finale

Petar Jenjić • četvrtak, 29.06.2017.
VIDEO: Sjajna utakmica i pobjeda Njemačke za prolazak u finale
Foto: EPA

Odlična utakmica drugog polufinala Kupa konfederacija otišla je na stranu reprezentacije Njemačke koja je s 4:1 pobijedila Meksiko i izborila finale protiv Čilea. Sjajnim otvaranjem utakmice, u kojem su postigli dva pogotka, Nijemci su izgradili put prema pobjedi kojom su stigli na korak do titule...

Uraganski početak Njemačke na kraju se pokazao presudnim. Elf je nakon osam minuta igre imao dva pogotka prednosti, a nakon 59 minuta i tri gola viška. Meksiko je uspio smanjiti zaostatak, ali Njemačka je četvrtim golom zaključila sjajnu predstavu. U finalu je čeka Čile i s obzirom na formu, zasigurno će biti vrlo izjednačena utakmica. Uostalom, takvu utakmicu od finala i očekujemo.

Niti nakon tri primljena pogotka Meksiko nije posustao, igrao je jako dobro i stvarao prilike. Ipak, njemačka je obrana bila kompaktna i sve do završnih minuta utakmice sačuvala netaknutu mrežu.

Njemačka je od samog početka krenula vrlo agresivno prema naprijed i nagrada za trud je stigla već u 6. minuti kada je Benjamin Henrichs na rubu kaznenog prostora proigrao Leona Goretzku čiji udarac s ruba kaznenog prostora završava u mreži.

Tek su im dvije minute trebale do novog pogotka, ovoga puta se u ulozi asistenta našao Timo Werner čija je savršena lopta došla do Goretzke koji se sjurio u kazneni prostor i postigao drugi gol na utakmici. Mogli su Nijemci i do trećeg pogotka u 18. minuti kada se u prilici našao Werner, ali je Guillermo Ochoa obranio njegov pokušaj.

Ostatak poluvremena ipak je pripao Meksikancima koji su se uspjeli pribrati nakon dva primljena pogotka. Dobru prigodu imali u 34. minuti kada je jako dobro šutirao Giovani dos Santos, ali je Ter Stegen bio na mjestu. Blizu pogotka bio je i Hector Herrera iz slobodnog udarca, ali je njemački vratar izbacio loptu u korner.

Meksiko je i u drugom poluvremenu igrao vrlo dobro, ali do gola nije uspijevao doći. Kazna je stigla u 59. minuti kada je Julian Draxler proigrao Jonasa Hectora na lijevom čija je niska lopta stigla do Tima Wernera koji s pet metara pogađa prazan gol.

Nisu posustajali Meksikanci koji su u 75. minuti bili u novoj dobroj prilici, ali je Himenezov udarac glavom završio na gredi. Iako su obje momčadi igrale jako dobro i stvarale brojne prigode, rezultat je ostao isti sve do 89. minuti kada je nevjerojatan pogodak s 30 metara postigao Marco Fabian i smanjio zaostatak. Konačan rezultat je na drugoj strani postavio Amin Younes.


Germany 4-1 Mexico | All Goals and Full... by footballvideostv1

Kup konfederacija, polufinale:
Njemačka - Meksiko 4:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!