Tenis

Šaren ždrijeb za hrvatske predstavnike u Wimbledonu, prolazni, ali neugodni protivnici

Branimir Korać • petak, 30.06.2017.
Šaren ždrijeb za hrvatske predstavnike u Wimbledonu, prolazni, ali neugodni protivnici
Foto: EPA

Poznat je ždrijeb Wimbledona i u singlu i u konkurenciji parova, a hrvatski predstavnici neće imati najlakši posao. Svi su dobili izazovne protivnike, ali opet ne i nepobjedive...

Ivo Karlović za prvog protivnika ima Slovenca s britanskom putovnicom Aljaža Bedenea što i nije najbolja vijest za hrvatskog tenisača. Tri puta su se dosad susreli i sva tri puta Karlović je poražen od čega dva puta predajom. Predao je hrvatski tenisač mečeve u Beču 2011. i Acapulcu 2016. godine nakon gubitka prvog seta, a ove godine u Budimpešti izgubio je sa 6:4, 6:3. Pozitivno je što su svi ti porazi došli na sporijoj podlozi i Karlović bi trebao imati više šanse u Wimbledonu. Pobjednik ovog dvoboja za protivnika ima boljeg iz meča između Damira Džumhura i Renza Oliva što je dobar ždrijeb za drugo kolo.

Marin Čilić mogao je i bolje proći s protivnikom u prvom kolu s obzirom da mu je ždrijeb donio Philippa Kohlschreibera, Nijemca s kojim ima negativan omjer. Dosad su igrali čak devet puta, a Kohlschreiber je slavio u šest mečeva. Na travi se još nisu susretali, posljednji međusobni dvoboj imali su prošle godine u Rotterdamu gdje je Nijemac slavio s 3:6, 6:3, 6:4. Pobjednik u drugom kolu za protivnika ima boljeg iz meča između Viktora Troickog i Floriana Mayera.

I Borna Ćorić mogao je bolje proći, njemu je ždrijeb namijenio Ryana Harrisona, Amerikanca koji je već pobjeđivao i Čilića i Karlovića, a 2010. godine na US Openu i Ivana Ljubičića. Harrison može biti neugodan protivnik, za Ćorića pogotovo na ovoj podlozi. Bit će to njihov prvi međusobni dvoboj, a pobjednik čeka boljeg iz meča između Tomaša Berdycha i Jeremyja Chardyja.

Od ostalih zanimljivih parova Andy Murray kreće protiv kvalifikanta, Fernando Verdasco protiv Kevina Andersona, Stan Wawrinka protiv Daniila Medvedeva, Rafael Nadal protiv Johna Millmana, Miloš Raonić protiv Jan-Lennarda Struffa, Mischa Zverev protiv Bernarda Tomića, Roger Federer protiv Aleksandra Dolgopolova, a Novak Đoković protiv Martina Kližana.

Kod tenisačica vrlo zanimljiv dvoboj očekuje Anu Konjuh koja za prvu protivnicu ima bivšu finalisticu Wimbledona Sabine Lisicki koja je duže vrijeme bila van terena. No na travi Lisicki je uvijek težak protivnik i Konjuh neće imati lagan zadatak. Pobjednica tog dvoboja ide na Naomi Broady ili Irinu Cameliju Begu.

I Mirjana Lučić-Baroni ima igračicu koju mora shvatiti vrlo ozbiljno, igrat će protiv Njemice Carine Witthoeft koju je svladala prije dvije godine u Luksemburgu. Bolja iz tog meča igrat će protiv kvalifikantice ili Irine Hromačeve. Ta kvalifikantica može biti i Hrvatica, naime još uvijek su u igri Jana Fett i Petra Martić koje igraju treće kolo kvalifikacija.

Donna Vekić otvara protiv Ruskinje Natalije Vihljanceve koja ju je pregazila prošle godine u finalu St. Peterburga, ali zato je Vekić ove godine u Madridu vodila 6:2, 3:0 kada se Ruskinja odlučila na predaju. Ako prođe u drugo kolo Vekić će igrati protiv Johanne Konte ili Su-Wei Hsieh.

Od ostalih parova treba istaknuti dvoboje između Agnieszke Radwanske i Jelene Janković, Karoline Pliškove i Evgenije Rodine, Caroline Wozniacki i Timee Babos, Dominike Cibulkove i Andree Petković, Eline Svitoline i Ashleigh Barty, Johanne Konte i Su_wei Hsieh, Petre Kvitove i Johanne Larsson, Viktorije Azarenke i CC Bellis dok Halep i Kerber kreću protiv kvalifikantica.

U konkurenciji muških parova Antonio Šančić i Hugo Nys za prve protivnike imaju Nikoloza Basilašvilija i Andreasa Haider Maurera. Šesti nositelji su Ivan Dodig i Marcel Granollers, a oni kreću protiv Jonathana Erlicha i Trenta Hueya. Hrvatska kombinacija Nikola Mektić - Franko Škugor kreće protiv Gillesa Müllera i Sama Querreyja. Kao 16. nositelji postavljeni su Oliver Marach i Mate Pavić, a oni za prve protivnike imaju Kevina Krawietza i Igora Zelenaya.

Kod ženskih parova Darija Jurak igra s Kineskinjom Qiang Wang, a kreću protiv Ukrajinki Kičenok i Curenko. Ana Konjuh i Beatriz Haddad Maia imaju težak posao na startu gdje će igrati protiv Abigail Spears i Katerine Srebotnik, a Mirjana Lučić-Baroni i Andrea Petković za prve protivnice imaju Nao Hibino i Alicju Rosolsku. Donna Vekić igra sa Shelby Rogers, a one kreću protiv Mone Barthel i Anett Kontaveit.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • stipest30.06.2017. u 15:52
    Odličan ždrijeb za Čilića. Kohlschreiber je nezgodan, ali je u gornjem dijelu ždrijeba gdje su Murray ( pitanje je hoče li uopće igrati radi ozljede kuka), Wawrinka i Nadal( obojici trava baš i nije draga). Dole su Federer, Raonić i Đoković. U svakom slučaju mu se otvorilio. Sad je samo pitanje kao... [više na forumu]
    stipest