Tenis

Wozniacki i Pliškova u finalu, Konta predala nakon teškog pada u četvrtfinalu

Branimir Korać • petak, 30.06.2017.
Wozniacki i Pliškova u finalu, Konta predala nakon teškog pada u četvrtfinalu
Foto: EPA

Neposredno uoči početka Wimbledona, prvi britanski adut u ženskoj konkurenciji, Johanna Konta, ima problema s ozljedom zbog čega je i predala polufinalni meč u Eastbourneu...

Johanna Konta predala je bez borbe polufinalni meč protiv Karoline Pliškove zbog posljedica neugodnog pada u četvrtfinalnoj pobjedi protiv Angelique Kerber. Konta je dobila zeleno svjetlo za nastup, ali još uvijek nije se osjećala najbolje i odlučila se za predaju.

Još uvijek je neizvjesno hoće li biti potpuno spremna za nastup u Wimbledonu gdje bi trebala krenuti protiv Su-Wei Hsieh iz Kineskog Tajpeha.

"Spavala sam vrlo malo, ali kažu da je normalno nakon takvog pada i udarca. Zdravlje mi je na prvom mjestu i nadam se da ću se na vrijeme oporaviti kako bi nastupila u Wimbledonu", istaknula je Konta.

Pliškova je tako bez borbe došla do finala gdje će igrati protiv Caroline Wozniacki koja je u polufinalu svladala Heather Watson u tri seta.

Dankinja se pošteno namučila u borbi za finale, Watson je odigrala odličan meč, ali u završnici trećeg seta ipak nije izdržala, izgubila je servis kod 6:5 i oprostila se od turnira, ali dobre volje odlazi u Wimbledon.

WTA Eastbourne, polufinale:
Karolina Pliškova (Češka, 3) - Johanna Konta (Velika Britanija, 5) bez borbe
Caroline Wozniacki (Danska, 6) - Heather Watson (Velika Britanija) 6:2, 3:6, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!