Tenis

Petra Martić u glavnom ždrijebu Wimbledona, Fett zaustavljena na posljednjoj prepreci

Mihaela Bradovski • petak, 30.06.2017.
Petra Martić u glavnom ždrijebu Wimbledona, Fett zaustavljena na posljednjoj prepreci
Foto: FaH

Još jedna hrvatska tenisačica izborila je nastup u glavnom ždrijebu Wimbledona. Petra Martić uspješno je prošla kroz kvalifikacije što na žalost nije uspjela Jana Fett koja je poražena u trećem kolu...

Mirjani Lučić-Baroni, Ani Konjuh i Donni Vekić u glavnom ždrijebu Wimbledona pridružila se i Petra Martić.

Martić je imala dosta težak posao u trećem kolu kvalifikacija, igrala je protiv prve nositeljice Aleksandre Krunić, ali bila je uspješna i odnijela je pobjedu u tri seta.

Borba je trajala gotovo tri sata, a Martić je uzvratila za poraz u kvalifikacijama US Opena od prije tri godine kada je Krunić slavila sa 6:4, 6:3.

Krunić je bolje krenula i u ovaj meč, uzela je prvi set sa 6:3 da bi povela s 3:1 u drugom i približila se pobjedi. Međutim Martić se uspjela vratiti u set i izboriti tie-break gdje je bila bolja sa 7:4.

I u trećem setu Krunić je bila bliže pobjedi, kod 5:3 servirala je za meč i propustila čak šest meč lopti od čega tri vezane, nakon toga Martić je napravila preokret i sa 7:5 prošla u glavni ždrijeb.

Jana Fett nije uspjela proći u glavni ždrijeb, nju je svladala peta nositeljica Anna Blinkova. Fett je sjajno krenula, uzela prvi set s uvjerljivih 6:1, ali nakon toga Blinkova je s dva puta po 6:3 došla do preokreta.

Wimbledon, treće kolo:
Petra Martić (Hrvatska, 16) - Aleksandra Krunić (Srbija, 1) 3:6, 7:6(4), 7:5
Anna Blinkova (Rusija, 5) - Jana Fett (Hrvatska) 1:6, 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10801.07.2017. u 09:54
    valjda najtezi mec u ovoj godini za Petru,a i najbolji test za prolaz u glavni zdrijeb, protiv poletne i perspektivne Kruniceve. Ajmo Petra!
    narada108
  • interreg30.06.2017. u 20:02
    Pera je definitvno zrela za povratak u prvih sto. Sretno!
    interreg