Nogomet

VIDEO: Njemačka drugi put u svojoj povijesti osvojila naslov prvaka Europe do 21 godine

Mihaela Bradovski • petak, 30.06.2017.
VIDEO: Njemačka drugi put u svojoj povijesti osvojila naslov prvaka Europe do 21 godine
Foto: EPA

Favorizirani Španjolci upisali su zasluženi poraz u finalu Europskog prvenstva do 21 godine protiv Njemačke. Mitchell Weiser u 40. minuti svladao je Arrizabalagu za veliko slavlje Njemačke...

Španjolci sa sastavom punim zvijezda vjerovali su u svoju petu titulu čime bi se izjednačili s Talijanima, ali odlična Njemačka pokvarila im je planove. Iako bez Davieja Selkea koji se oporavio tek toliko da može na klupu, Njemačka je odigrala vrlo dobru utakmicu i upisala pobjedu 1:0.

Ovo joj je tek druga titula u povijesti, jedinu ranije osvojila je 2009. godine 4:0 pobjedom u finalu protiv Engleske kada su je predvodili Manuel Neuer, Benedikt Höwedes, Mats Hummels, Sami Khedira, Mesut Özil...

Od početka je Njemačka krenula dobro i već u osmoj minuti imala je veliku priliku za vodstvo kada je Max Meyer dobro pokušao glavom, međutim lopta je pogodila vratnicu i otišla u gol aut.

Španjolska je odgovorila pet minuta kasnije. Nakon dobro izvedenog kornera, glavom je pokušao Bellerin, no niti on nije bio dovoljno precizan i promašio je okvir gola.

Imala je Njemačka kontrolu nad susretom, Španjolska nikako nije mogla do posjeda i svoje prepoznatljive igre, a u 40. minuti Nijemci su zasluženo poveli. Jeremy Toljan odlično je ubacio, a Weiser još bolje reagirao na prvoj vratnici i udarcem glavom prebacio španjolskog vratara za 1:0.

U drugom dijelu Španjolci su pokušavali doći barem do poravnanja, ali nisu uspjeli. Nekoliko solidnih pokušaja Saula Nigueza i Ceballosa bilo je sve, Njemačka se obranila i na kraju ipak zasluženo uzela titulu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10801.07.2017. u 00:23
    Nenormalna takticka disciplina za ovu razinu. Sa presingom na njihivoj polovici su iznervirali Spanjolce . Dokaz jos jedan put da je u timskim sportovima individualna klasa manje vazna nego timska izvedba. Jos su ovoj reprezentaciji falili 11 igraca, 8 su u Rusiji na Confed Cupu, medu njima Werner... [više na forumu]
    narada108