Košarka

Bullsi otpustili Ronda, Ricky Rubio mijenjan u Utah Jazz

Branimir Korać • subota, 01.07.2017.
Bullsi otpustili Ronda, Ricky Rubio mijenjan u Utah Jazz
Foto: EPA

Od 1. srpnja otvara se NBA tržnica, točnije klubovi mogu krenuti u razgovore sa slobodnim igračima. Očekuje se prometno ljeto s dosta zanimljivih igrača na tržištu...

Nakon što su Bullsi u razmjeni s Timberwolvesima za Jimmyja Butlera dobili Krisa Dunna i Zacha LaVinea, bilo je jasno da u Chicagu nema budućnosti za Rajona Ronda. To se ubrzo i potvrdilo, Bullsi su objavili kako su otpustili Ronda isplativši mu zagarantirano ugovorom.

Prema ugovoru Chicago je mogao zadržati Ronda i isplatiti mu za 13.4 milijuna dolara za sezonu 2017/2018 ili otkupiti posljednju godinu ugovora za tri milijuna i osloboditi Ronda za izlazak na tržište slobodnih igrača.

Usred "rebuildinga" u kojem se Chicago nalazi, odluka je bila lagana i Rondo kreće u potragu za novim klubom. Otpušten je i Isaiah Canaan, a ostaje za vidjeti kakva je budućnost Dwyanea Wadea. On je iskoristio opciju u ugovoru za ostanak čime bi trebao dobiti blizu 24 milijuna dolara u sljedećoj sezoni, no ne bi imao ništa protiv promjene sredine.

Sredinu definitivno mijenja Ricky Rubio kojeg je Minnesota zamijenila u Utah Jazz za izbor prve runde drafta 2018. godine.

Tako su Wolvesi oslobodili 14 milijuna dolara pod salary capom i nastavljaju utrku za novim razigravačem. Nije tajna da bi htjeli u svojim redovima Kylea Lowryja ili Jeffa Teaguea te će učiniti sve da nekog od njih i dobiju.

Rubio je imao vrlo dobre nastupe nakon All Star vikenda, pokazao je napredak u nekim segmentima igre te bi trebao biti zamjena za Georgea Hilla koji je na tržištu slobodnih igrača.

Na tržište odlazi i Gerald Henderson koji se neće zadržati u Sixersima. Philadelphia je njegovim otpuštanjem uštedila oko devet milijuna dolara koliko bi mu morala isplatiti sljedeće sezone.

Henderson je prošle sezone imao toplo-hladno nastupe, a bilježio je u prosjeku 9.2 poena i 2.6 skokova po susretu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!