Tenis

Novak Đoković potvrdio sjajnu formu pred Wimbledon osvojivši naslov u Eastbourneu

Dario Dodić • subota, 01.07.2017.
Novak Đoković potvrdio sjajnu formu pred Wimbledon osvojivši naslov u Eastbourneu
Foto: EPA

Četvrti igrač svijeta i prvi nositelj ATP turnira u Eastbourneu, Novak Đoković, posve je zasluženo prvi put u karijeri u prvom nastupu došao do naslova na ovom turniru...

Nekad svjetski broj 1, Novak Đoković, potvrdio je sjajnu formu pred Wimbledon glatko osvojivši naslov na travi Eastbournea. Za to mu je trebalo tek sat i 15 minuta, iako je igrao odlično Gael Monfils nije imao odgovor na sjajnu predstavu srpskog tenisača, inače prvog nositelja turnira.

Đoković je svoj prvi nastup ikad u Eastbourneu okrunio i titulom, do naslova je došao bez izgubljenog seta, u finalu je sa 6:3 i 6:4 svladao drugopostavljenog Francuza.

14. je put u isto toliko mečeva Đoković svladao Monfilsa, nikada niti jednog tenisača nije toliko puta pobijedio bez poraza, Francuz je stoga nakon meča bio jasan: "Igrali smo 14 puta i skor je 14-0, stoga jedino mogu reći čestitam još jednom."

Monfils je igrao vrlo dobar meč, na trenutke i fantastičan, ali osjetio se umor nakon velike bitke u polufinalu protiv Gasqueta, kao i činjenica da je ozlijedio koljeno protiv sunarodnjaka.

Nakon početna dva dobra poena sve je krenulo nizbrdo za Monfilsa. Izgubio je servis u prvom gemu i do kraja seta nije izborio niti jednu break-priliku. Osvajanje seta Đoković je potvrdio novim breakom u devetoj igri.

U drugom je setu Francuz ipak odigrao značajno bolje, mogao je i do breaka u prvoj i petoj igri, ali izvukao se srpski tenisač. U desetoj igri Đoković dolazi do jedine break-lopte, ujedno i lopte za meč, koristi je i osvaja prvu titulu u debiju u Eastbourneu.

Nakon meča Đoković se zahvalio publici na podršci, kazao je kako je uživao u Eastbourneu i da se nada da će se još koji put vratiti. Potvrdio je kako su on i Mario Ančić dobri prijatelji i da će mu Hrvat pomagati na Wimbledonu: "Bio je polufinalist Wimbledona i jedan od mojih najboljih prijatelja na Touru. Nije imao sreće s ozljedama i bolesti, zbog koje je morao prekinuti karijeru. Život ga je odveo drugim putem, sad je u financijskom biznisu. No, ostali smo u kontaktu. Drago mi je što sam ga uspio ponovno privući u teniski svijet i što ću ga imati u timu uz Andrea Agassija."

ATP Eastbourne, finale:
Novak Đoković (SRB, 1) - Gael Monfils (FRA, 2) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.07.2017. u 19:04
    Nole je izgleda ponovo motiviran, sto je svakako dobro za tenis :)
    Obrisan korisnik
  • Dario_SNet01.07.2017. u 18:59
    U pravu si, krivo sročeno
    Dario_SNet
  • NS01.07.2017. u 18:26
    " 14. je put Đoković svladao Monfilsa, nikada niti jednog tenisača nije toliko puta pobijedio, " Kako nije? Cilica 14 puta, Berdycha 25, Murraya 25, Feda 22, Rafu 26...verovatno ste mislili bez poraza...
    NS