Nogomet

Trener Rangersa Caixinha: "Niko treba još malo vremena, ali kvaliteta je uvijek prisutna"

Dario Dodić • nedjelja, 02.07.2017.
Trener Rangersa Caixinha: "Niko treba još malo vremena, ali kvaliteta je uvijek prisutna"
Foto: FaH

Niko Kranjčar se polako, ali sigurno vraća nakon teške ozljede koljena, a posebno je sretan zbog njegovog pristupa i igara novi trener Glasgow Rangersa Pedro Caixinha, koji kaže da hrvatskom veznjaku treba još vremena za povratak u punu formu...

Iako su dominirali, Glasgow Rangersi nisu bili uvjerljivi protiv Progres Niederkkorna u prvoj utakmici kvalifikacija za Europsku ligu. Pobijedili su na svom Ibroxu 1:0, ponajviše zahvaljujući lukavom asistentu Niki Kranjčaru, koji je jednoglasno proglašen igračem utakmice. Mogao se bivši hrvatski reprezentativac upisati i u strijelce, ali trener Rangersa Pedro Caixinha zadovoljan je viđenim, pogotovo uzme li se u obzir činjenica kako je Kranjčar dugo izbivao s terena zbog teške ozljede koljena. Igru je napustio u 68. minuti.

"Pokušavam prepoznati koliko vremena može odigrati - ne samo jedan sat. Bio je toliko dugo odsutan nakon teške ozljede pa razina na kojoj se trenutno nalazi zapravo demonstrira njegov mentalitet, kvalitetu i želju da pomogne momčadi", kazao je Caixinha.

"Samo je pitanje vremena, Niko treba još malo vremena, ali kvaliteta je uvijek prisutna. Ako mi pruži takve igre u trajanju od jednog sata u svakoj utakmici od sada do kraja sezone bit ću iznimno sretan", poručuje Portugalac.

"Uopće se ne zamaram vremenom koje mu je potrebno za oporavak nakon utakmice, kao ni ostatku momčadi, jer normalno je da se takve stvari događaju. Nekad igraš nakon tri dana, nekad nakon pet, nekad nakon sedam. Stvar koju ne možemo kupiti je vrijeme pa se stoga borimo s njim. Trudimo se podići fizičku pripremljenost kako bismo se mogli boriti tijekom sezone, a pripreme traju tek tri tjedna. Ukoliko svemu tomu dodate činjenicu da jedan igrač nije igrao devet mjeseci, onda je stvar još puno teža. Dajmo mu vremena", zaključio je Caixinha.

"Znamo da imamo igrače na koje se možemo osloniti, stoga trebamo shvatiti u kakvom su trenutno stanju i koje su najbolje odluke koje možemo donositi po pitanju početnog sastava, svjesni da na klupi imamo igrače koji mogu odlučivati utakmice. Zapravo, to je problem onih koji sumnjaju, ne Nike i mene. Ne zanimaju me takve stvari, dok god mi na travnjaku daje sve što može. Imamo puno opcija za tu poziciju i možemo se pobrinuti da kroz jednog ili dvojicu igrača imamo kvalitetu na toj poziciji kroz svih 90 minuta", zaključuje portugalski strateg.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Avtomatiq02.07.2017. u 15:09
    Kranjčar hvata formu cijelu karijeru :D
    Avtomatiq