Tenis

Đoković: "Pobjede u teniskim mečevima mi više ne određuju hoću li biti sretan ili ne"

Petar Jenjić • nedjelja, 02.07.2017.
Đoković: "Pobjede u teniskim mečevima mi više ne određuju hoću li biti sretan ili ne"
Foto: EPA

Novak Đoković odigrao je vrlo dobar turnir u Eastbourneu koji je okrunio naslovom. Iako nije imao običaj posljednjih godina nastupati tjedan uoči početka Grand Slam turnira, srpski tenisač je rekao kako mu nedostaje mečeva, posebno na travi koja nosi svoje posebnosti. Po svoj će četvrti Wimbledon krenuti dvobojem protiv Slovaka Martina Kližana...

Prvi puta još od 2010. godine Novak Đoković je nastupio na travnatoj podlozi između Roland Garrosa i Wimbledona. Srpskom se tenisaču to vratilo na najbolji mogući način jer je na ATP turniru u Eastbourneu osvojio naslov, porazivši u finalu Gaela Monfilsa 6:3, 6:4. Bila je to njegova prva titula još od siječnja.

Ukupno 68. naslov u karijeri itekako mu je podignula poljuljano samopouzdanje uoči prvog meča na Wimbledonu gdje ga očekuje dvoboj protiv Slovaka Martina Kližana.

"Mnogo sam vremena proveo na terenu i odigrao četiri kvalitetna meča. Jako sam sretan svojom izvedbom i kakva mi je forma. Očito je kako nisam igrao na puno turnira u tjednu uoči Grand Slamova, ali odlučio sam kako je ovo pravo vrijeme za to. Osjećao sam kako općenito trebam više mečeva, posebno na travi. To je posebna podloga za koju treba više vremena prilagodbe, najviše što se tiče kretanja", kazao je srpski tenisač koji je Wimbledon osvajao 2011., 2014. i 2015. godine.

Loša sezona dovela ga je i do ispadanja s prve dvije pozicije na ATP ljestvici još od 2011. godine. Na Australian Openu ispao je još u drugom kolu od Denisa Istomina, dok je na Roland Garrosu bolji od njega u četvrtfinalu bio Dominic Thiem.

Od velike će mu pomoći biti i Mario Ančić s kojim će zajedno trenirati tijekom sljedećih tjedana: "Ančić će svakako doći u London i rekao mi je kako bi bio sretan kada bi mogao provesti vrijeme sa mnom i Andreom Agassijem."

Postavlja se i pitanje je li izgubio strast za pobjedama i naslova otkad je naslovom u Roland Garrosu upotpunio sva četiri Grand Slama: "Do sada sam svu svoju sreću temeljio na pobjedama u mečevima, ali sada se trudim da to ne radim. Naravno da bih volio dobiti svaki meč koji igram, no to ne uzimam kao nešto što mi određuje hoću li biti sretan ili ne", zaključio je Đoković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!