Tenis

Marin Čilić glatkom pobjedom do drugog kola Wimbledona

Branimir Korać • ponedjeljak, 03.07.2017.
Marin Čilić glatkom pobjedom do drugog kola Wimbledona
Foto: EPA

Očekivao se teži posao, ali Marin Čilić nije dopustio Philippu Kohlschreiberu da mu stvori veće probleme. Čilić je slavio lakoćom u tri seta bez ijednog izgubljenog servis gema...

Philipp Kohlschreiber ove sezone ne briljira, nije u onoj formi u kakvoj smo ga navikli gledati, ali bez obzira na to nije bio najpoželjniji protivnik za prvo kolo. Čilić je toga bio svjestan, ima neugodnu povijest mečeva s inače dobrim Nijemcom, ali u ovom meču ipak je kvaliteta hrvatsko tenisača došla do izražaja.

Marin je dominirao dvobojem, od početka je bio bolji protivnik i Kohlschreiber je samo u početnim gemovima bio ravnopravan. Kasnije je Čilić bio taj koji je potpuno kontrolirao meč i bilo je samo pitanje koliko će mu trebati vremena za pobjedu ukoliko ne dođe do nekog velikog pada u igri.

Prvi set Čilić je riješio prvom break loptom u meču. Ona je došla u pravom trenutku, kod 5:4 na servisu Kohlschreibera za ostanak u meču, Marin je došao do prednosti i odmah do prvog seta sa 6:4.

U istom ritmu nastavili su i u drugom setu, samo ovaj put Marin kod 2:1 oduzima servis protivniku, u sedmom gemu spašava dvije break lopte i onda koristi petu set loptu na servisu Kohlschreibera za 6:2.

Kohlschreiber je u trećem setu imao jednu priliku za povratak, u trećem gemu stigao je do prve break lopte, ali nakon što je nije iskoristio, više nije bio tako blizu oduzimanju servisa Čiliću. Kod 4:3 izgubio je servis, uspio je doći do 0:30 na servisu Čilića za meč, ali nakon toga nije više osvojio niti poen i upisao je gladak poraz.

Čilić je na kraju slavio sa 6:4, 6:2, 6:3, ubacio je 15 aseva uz 64 posto ubačaja prvog servisa. Iskoristio je četiri od deset break lopte, imao 47 winnera i 21 neprisiljenu pogrešku.

U drugom kolu igrat će protiv još jednog Nijemca Floriana Mayera s kojim je igrao u Wimbledonu još 2010. godine i tada izgubio u tri seta. No dosta toga od tada se promijenilo i Marin ulazi u taj dvoboj kao veliki favorit.

Wimbledon, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 7) - Philipp Kohlschreiber (Njemačka) 6:4, 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Ivo Krečak03.07.2017. u 22:33
    dobro će čilić sve do nišikorija u osmini
    Ivo Krečak
  • Obrisan korisnik03.07.2017. u 21:02
    Sjajno Marine protiv nimalo lakog suparnika; u drugom kolu opet Nijemac, ali ne tako opasan ;))
    Obrisan korisnik