Tenis

Poraz Ive Karlovića nakon velike bitke protiv Aljaža Bedenea

Petar Jenjić • ponedjeljak, 03.07.2017.
Poraz Ive Karlovića nakon velike bitke protiv Aljaža Bedenea
Foto: FaH

Ivo Karlović nije uspio proći u drugo kolo Wimbledon. Hrvatskog je tenisača nakon velike borbe pobijedio Britanac Aljaž Bedene s 8:6 u petom setu. Meč koji je otišao u četiri tie-breaka, trajao je četiri i pol sata tijekom kojih smo vidjeli ukupno jedan break...

Četiri i pol sata trajala je borba Ive Karlovića i Aljaža Bedenea koju je nakon četiri tie-breaka i s 8:6 u petom setu dobio slovenski tenisač s britanskom putovnicom. U cijelom meču je to ujedno bio i jedini break jednog od tenisača.

Imao je Karlović 2:1 u setovima i tri vezane break prilike u četvrtom, ali nije uspio iskoristiti ponuđeno. Bio je to njihov četvrti međusobni dvoboj i četvrta pobjeda Bedenea koji će u drugom kolu igrati protiv Damira Džumhura.

Kao što se i moglo očekivati obojica tenisača čvrsto su držala vlastiti servis pa u cijelom setu nismo vidjeli nijednu break loptu i tek jedno izjednačenje. Slično je bilo i u tie-breaku gdje je Bedene ipak prvi popustio. Pri vodstvu 6:5 Karlović je uzeo poen na protivnikov servis čime je iskoristio prvu set loptu.

Za razliku od prvog seta Karlović je na početku drugog imao dvije prilike za break, ali ih nije uspio iskoristiti. U novoj 13. igri bolji je bio Britanac koji je iskoristio treću set loptu i s 8:6 izjednačio rezultat.

U trećem setu hrvatski je tenisač spasio dvije break lopte, da bi tie-break dobio rezultatom 9:7. Spasio je jednu set loptu, a iskoristio svoju drugu.

Moglo se itekako pretpostaviti kako će do breaka teško doći ijedan tenisač. Najbliže je bio Karlović koji je imao tri vezane prilike za oduzimanje servisa, međutim, bez uspjeha. U novom, četvrtom po redu, tie-breaku došao je na dva poena od pobjede, no Bedene je izvukao set u svoju korist.

Znalo se da će nijanse odlučivati, Britanac je pri vodstvu 7:6 odigrao dva odlična returna na Karlovićev servis i u konačnici iskoristio prvu meč loptu.

Wimbledon, prvo kolo:
Aljaž Bedene - Ivo Karlović 6:7 (5), 7:6 (6), 6:7 (7), 7:6 (7), 8:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg04.07.2017. u 09:33
    A sta da se radi? Na brzim terenima Ivo ima jos manje sanse na returnu nego inace tako da protiv suparnika koji dobro servira i igra koncentrirano ostaje samo tie brake a to je lutrija koju nekad dobijes nekad izgubis.
    interreg
  • narada10804.07.2017. u 01:27
    e moj Ivo, uvijek iste greske. Kad znas da ti protivnik ne moze nista napraviti na tvom servisu morao bi biti agresivnije na njegovom servisu. Na mahove su Ivini izlasci na mrezi uznemirili Bedenu, ali posto nije bio dosta ustrajan Anglo-Slovenac se je uvijek stabilizirao. Tako da je to na kraju... [više na forumu]
    narada108