Tenis

Ana Konjuh za samo sat vremena eliminirala bivšu finalisticu Wimbledona

Branimir Korać • ponedjeljak, 03.07.2017.
Ana Konjuh za samo sat vremena eliminirala bivšu finalisticu Wimbledona
Foto: EPA

Ana Konjuh prošla je u drugo kolo Wimbledona. Na startu turnira igrala je protiv bivše finalistice Wimbledona Sabine Lisicki i svladala ju je za samo sat vremena sa 6:1, 6:4...

Nakon Marina Čilića u drugo kolo Wimbledona prošla je i Ana Konjuh. Uz odličan nastup posebno u prvom setu, Konjuh je svladala bivšu finalisticu i višestruku četvrtfinalisticu Wimbledona Sabine Lisicki.

Njemica je već neko vrijeme vodila bitku s ozljedama, vratila se na teren uoči Wimbledona, no ovdje nije pokazala dovoljnu razinu forme da bi svladala Konjuh.

Hrvatska tenisačica na kraju je slavila čak i lakše od očekivanog te je ispustila samo pet gemova. Mogla je i brže do pobjede, imala je uvjerljivih 6:1, 4:1, no Lisicki se nakratko ipak uspjela vratiti u set.

U prvom setu sve je bilo riješeno vrlo brzo. Lisicki je uhvatila samo deset poena u cijelom setu, od toga svega dva na servisu Konjuh koja je rutinski stigla do prednosti.

Nastavila je u istom ritmu i u drugom setu gdje je uzela prva tri gema, Lisicki se vratila breakom za 4:3, ali na servisu za ostanak u meču tri puta suočila se s meč loptom i protiv treće se nije obranila.

Konjuh tako rutinski prolazi u drugo kolo gdje će igrati protiv Rumunjke Irine Camelije Begu koja je svladala Naomi Broady.

Wimbledon, prvo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska, 27) - Sabine Lisicki (Njemačka) 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.07.2017. u 10:38
    Odličan nastup nase Ane; slijedeca zrtva Irina! Sretno Ana :))
    Obrisan korisnik