Tenis

Ana Konjuh u tri seta do trećeg kola Wimbledona

Petar Jenjić • srijeda, 05.07.2017.
Ana Konjuh u tri seta do trećeg kola Wimbledona
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh drugi puta u karijeri stigla je do trećeg kola Wimbledona. Danas je u drugom međusobnom dvoboju prvi puta slavila protiv Rumunjke Irine Begu u tri seta. Za ulazak u drugi tjedan igrat će protiv Dominike Cibulkove...

Nije to bio briljantan meč Ane Konjuh u drugom kolu Wimbledona, ali pobjeda se piše. Hrvatska tenisačica odigrala je meč u tri seta protiv Rumunjke Irine Begu i u konačnici slavila sa 7:6, 2:6, 6:3.

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i prva pobjeda Konjuh. Za ulazak u drugi tjedan turnira igrat će protiv Dominike Cibulkove koja je bila bolja od Jennifer Brady u dva seta.

Dvije dvostruke pogreške u sedmom gemu prvog seta bile su jedan od razloga izgubljenog servisa hrvatske tenisačice koja je spasila dvije vezane prilike Begu, ali treću nije mogla. Rumunjska tenisačica došla je do servisa za set, no Konjuh uzvraća na isti način, da bi u sljedećem gemu spasila tri vezane break priliku svoje protivnice i izborila barem tie-break. U 13. igri hrvatska tenisačica je preuzela inicijativu od samog početka i u konačnici slavila sa 7:3.

Ono što nedostaje kroz cijelu sezonu itekako se osjetilo i u drugom setu, nekonstantnost. Nakon izjednačenog početka drugog seta rumunjska tenisačica uspijeva dobiti četiri gema zaredom i s ukupno dva breaka izjednačiti rezultat.

Do breaka prednosti hrvatska tenisačica je došla odmah na početku trećeg seta, ali je Begu uzvratila na isti način. Rezultat je bio izjednačen do 3:3, a do kraja je igrala samo Ana Konjuh koja je dva puta oduzela servis i zaključila meč u svoju korist.

Konjuh je već jednom bila u trećem kolu, 2014. godine od nje je bila bolja Caroline Wozniacki.

Wimbledon, drugo kolo:
Ana Konjuh - Irina Begu 7:6 (3), 2:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10805.07.2017. u 21:05
    bravo, treba se zna izvuci i kad steka. Ali protiv 9. igracice svijeta nemas puno prostora za kikseve.
    narada108