Tenis

Trosatni triler na Centralnom terenu otišao na stranu Konte, Vekić ostala bez trećeg kola

Petar Jenjić • srijeda, 05.07.2017.
Trosatni triler na Centralnom terenu otišao na stranu Konte, Vekić ostala bez trećeg kola
Foto: EPA

Odlična Donna Vekić nije uspjela doći do pobjede protiv domaće igračice Johanne Konte. Nakon više od tri sata igre britanska tenisačica je slavila s 10:8 u trećem setu, ali igra Osječanke daje za pravo nadati se odličnom nastavku sezone...

Prvi meč na Centralnom terenu ponudio je pravu poslasticu ženskog tenisa u kojem je sudjelovala i hrvatska tenisačica Donna Vekić koja je igrala protiv domaće predstavnice Johanne Konte. U vrlo napetom meču Britanka je došla do pobjede s 10:8 u posljednjem setu iskoristivši drugu meč loptu nakon tri sata i 10 minuta igre.

Razina tenisa Donne Vekić posljednjih tjedana je nešto što nam daje nadu u odličnu budućnost. Pokazala je veliki napredak i igrački i mentalno, danas je odigrala sjajan meč, ali su nijanse odlučile na stranu domaće igračice koja je uspjela doći do teške pobjede.

Nervozan početak hrvatske tenisačice nije se odrazio na eventualnom breaku. Priliku doći do seta Vekić je dobila vrlo brzo kada je napravila break za 5:3. Imala je dvije vezane set lopte, ali nije ih uspjela iskoristiti pa se Konta vratila u igru. Britanska tenisačica nije posustajala i došla je do nove četiri prilike za oduzimanje servisa, no Osječanka se izvukla iz neprilika. U 13. igri odlučivale su nijanse, a bolja je ipak bila Konta.

Nije ju pokolebalo gubljenje prvog seta i Vekić je odmah napravila break. Ubrzo Konta uzvraća i poravnava na 2:2, međutim, hrvatska tenisačica je ponovila prvi gem drugog seta i vratila prednost na svoju stranu. Mirno je odservirala za set i uvela meč u napetiju završnicu.

Sjajan treći set od obje tenisačice na vlastitom servisu kojeg se ne bi posramile niti muške kolege. Hrvatska tenisačica je kod 6:6 i 8:8 imala po jednu break priliku, ali je nije uspjela iskoristiti. Pri zaostatku 9:8 nažalost je posustala po prvi puta u cijelom setu, spasila je jednu meč loptu, ali drugu nije mogla i Konta je pobijedila.

U sljedećem će kolu igrati protiv grčke tenisačice Marije Sakkari

Wimbledon, drugo kolo:
Johanna Konta - Donna Vekić 7:6 (4), 4:6, 10:8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • golman_9206.07.2017. u 07:43
    Apsolutno sve pohvale. Vekić uskoro top 10, siguran sam u to.
    golman_92
  • interreg05.07.2017. u 21:18
    steta eto bas steta. ako ovako nastavi igrati nece bas vise jako cesto gubiti. ali mora se reci Konta je isto odigrala vrhunski u kljucnim trenutcima...
    interreg
  • narada10805.07.2017. u 18:48
    mec za pamcenje, zato se prati tenis
    narada108