Košarka

VIDEO: Hrvatska ženska reprezentacija do 20 godina krenula pobjedom u B diviziji

Branimir Korać • subota, 08.07.2017.
VIDEO: Hrvatska ženska reprezentacija do 20 godina krenula pobjedom u B diviziji
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatske košarkašice do 20 godine upisale su pobjedu u prvom nastupu Europskog prvenstva B divizije. Protivnice su im bile Izraelke koje su svladale sa 65:51...

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija do 20 godina dobro je krenula na Europskom prvenstvo do 20 godina, B divizije, koje se održava u Eilatu. Prve protivnice bile su im domaće košarkašice, a Hrvatska je slavila sa 65:51.

Izraelke su kao domaćin s velikim očekivanjima ušle u ovo natjecanje, ali početak nije bio dobar.Hrvatska je do poluvremena stigla do prednosti i nakon toga kontrolirala susret. U posljednjih deset minuta Izraelke su ubacile samo četiri poena i Hrvatska je u konačnici visoko slavila.

Domaće igračice bolje su ušle u utakmicu i imale su prednost 17:15 nakon prve četvrtine da bi nakon toga Hrvatska napravila seriju 12:0 i ostavila Izrael četiri minute bez poena u drugoj dionici.

Do poluvremena Izraelke su malo smanjile zaostatak, ali u drugom dijelu nisu se približile na manje od tri poena zaostatka. Hrvatska je tako odlično krenula u Europsko prvenstvo do 20 godina na kojem je cilj izboriti povratak u A diviziju.

U ovoj pobjedi najbolje su bile Petrak s 19 poena i pet skokova, Šilov sa 16 poena i Marić sa 17 skokova. Kod Izraela Rotberg je ubacila deset poena.

U drugom kolu skupine B Hrvatska u nedjelju igra protiv Bjelorusije koja je krenula pobjedom protiv Rumunjske 70:68.

EP divizija B, skupina B, prvo kolo:
Izrael - Hrvatska 51:65.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!