Košarka

Atlanta Hawksi puštaju Tima Hardawaya mlađeg u Knickse

Branimir Korać • subota, 08.07.2017.
Atlanta Hawksi puštaju Tima Hardawaya mlađeg u Knickse
Foto: EPA

Tim Hardaway Jr. vraća se u New York Knickse nakon što su Atlanta Hawksi odlučili da neće "mečirati" ponudu koju su Knicksa u visini od 71 milijuna dolara za četiri godine...

Kao što se i očekivalo, Hawksi nisu reagirali na ponudu Knicksa Timu Hardawayu Jr. i neće staviti veto na njegov odlazak u New York. Hawksi vjerojatno ne bi imali ništa protiv ostanka Hardawaya mlađeg, ali ne po toj cijeni.

Naime Knicksi su odmah poslali visoku ponudu od 71 milijuna dolara za četiri godine i tako si stvorili dobre preduvjete za povratak svog bivšeg igrača.

25-godišnji šuter izabran je na NBA draftu 2013. godine od strane New York Knicksa i tamo je proveo dvije sezone nakon čega je mijenjan u Hawkse za draft prava na Jeriana Granta.

Prva sezona u Hawksima nije bila briljantna, Hardaway Jr. nije toliko igrao, ali je zato u prošloj sezoni imao važnu ulogu i udvostručio je brojeve. Za 27 minuta u prosjeku na parketu ubacivao je 14.5 poena uz 2.8 skoka i 2.3 asistencije po susretu. U doigravanju je u svih šest utakmica bio starter.

Hardaway će u New Yorku zarađivati više od 17 milijuna dolara godišnje, prostora pod salary capom Knicksi više i nemaju tako puno, ali pokušat će dovesti Rajona Ronda ili vratiti Derricka Rosea kao mentore mladim razigravačima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!