Košarka

Aco Petrović potvrdio: "Četvorica propuštaju Europsko prvenstvo ove godine"

Branimir Korać • subota, 08.07.2017.
Aco Petrović potvrdio: "Četvorica propuštaju Europsko prvenstvo ove godine"
Foto: FaH

Četvorica igrača koji su imali vrlo dobre šanse za dolazak na popis putnika u Cluj Napocu, definitivno propuštaju Europsko prvenstvo, potvrdio je izbornik Aco Petrović...

U razgovoru za službenu stranicu Hrvatskog košarkaškog saveza, Aco Petrović potvrdio je kako neće imati na raspolaganju četvoricu igrača ovog ljeta, četvorku na koju je ozbiljno računao prije nekoliko mjeseci. Zbog ozljede dolazak na pripreme otkazao je Luka Babić dok zbog drugih razloga tamo neće biti Marija Hezonje, Ante Žižića i Ivice Zupca.

"Imamo četiri izostanka u reprezentaciji za Eurobasket 2017. Onaj Luke Babića poprilično je veliki hendikep za hrvatsku reprezentaciju iz razloga što je u Torinu i Riju Babić imao vrlo važan učinak na našu igru i vrhunski je prihvatio sve što se od njega tražilo. Zato mi je žao što Luke neće biti ove godine u rosteru za Eurobasket, a potresao me i način na koji mi je to priopćio jer je bio na rubu plača. To je nešto što ćete rijetko doživjeti u ovim trenucima", kaže Aco.

Mario Hezonja prije nekog vremena poručio je da će ovog ljeta ipak prioritet imati njegova klupska karijera, kako će raditi na sebi i ispravljati pogreške. Hezonja ujedno ima i manjih problema s ozljedom te je trenutno na rehabilitaciji.

"Tu je pitanje prvenstveno njegove loše NBA sezone i tijekom ovog ljeta želi proći kroz taj individualni rad. Čuo sam se sinoć s njim i tu su još i određeni zdravstveni problemi tako da je na rehabilitaciji u Los Angelesu. Jednostavno je ovog trenutka, nakon tri-četiri ljeta u reprezentaciji, odlučio ovo ljeto posvetiti tom svom individualnom radu jer se na taj način želi dovesti u što bolju i kvalitetniju poziciju za svoj status u Orlandu."

Ante Žižić i Ivica Zubac također su otkazali nastup, ali i poručili kako je to samo za ovo ljeto i da će svaku sljedeću akciju biti na raspolaganju. Obojica su nastup otkazali na nagovor svojih NBA klubova.

"Oni ovog trenutka nemaju status jednog Šarića ili Bogdanovića da mogu doći u NBA i reći - ja želim igrati za hrvatsku reprezentaciju jer ovog trenutka ni jedan ni drugi nemaju izgrađen status u svojim NBA momčadima, odnosno oni nemaju tu moć da se suprotstave Boston Celticsima i Los Angeles Lakersima. Prema tome, oni su tu u nekakvoj 'sivoj zoni', klubovi su napravili pritisak nad njima dvojicom i to je meni osobno žao. U nadi da će u budućnosti zauzeti svoje mjesto u reprezentaciji, mada je isto tako ovog trenutka europska smotra bila jedna ključna točka zato što praktično sljedeće dvije godine, osim kvalifikacija gdje praktički NBA igrači ne mogu nastupati, nema natjecanja. Dakle, tu se morate plasirati na Svjetsko prvenstvo, na kojem se bira viza za Olimpijske igre... Svi oni koji će biti u reprezentaciji, znam da će biti u pravom stanju, željni kvalitetne igre da pokušamo ostvariti što je moguće bolji rezultat."

Prvo ovogodišnje okupljanje reprezentacija, odnosno onaj dio igrača koji putuju u Kinu, imat će okupljanje 10. srpnja u Svetom Martinu na Muri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!