Tenis

Nijanse su odlučile, Petra Martić ostala bez četvrtfinala Wimbledona

Petar Jenjić • ponedjeljak, 10.07.2017.
Nijanse su odlučile, Petra Martić ostala bez četvrtfinala Wimbledona
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Wimbledona, bolja je od nje u vrlo izjednačenom dvoboju bila Slovakinja Magdalena Rybarikova kojoj je to prvi ulazak među najboljih osam na jednom Grand Slam turniru...

Novi pokušaj za ulazak u četvrtfinale nije uspio, Petra Martić poražena je od Magdalene Rybarikove u tri vrlo borbena i izjednačena seta u kojem su odlučivale nijanse. Završilo je 6:4, 2:6, 6:3.

Drugi Grand Slam nastup ove sezone za hrvatsku tenisačicu završio je u osmini finala, ali nakon prolaska kvalifikacija i nove tri pobjede u glavnom turniru, može biti itekako zadovoljna odigranim.

Odmah na samom početku meča Martić je došla do breaka. Igrala je vrlo smireno i koncentrirano, s dosta miksanja igre, od sjajnih udaraca do skraćenih lopti, međutim, imala je problema na vlastitom servisu. Spasila je pet break lopti, ali više nije išlo. Rybarikova je pronašla igru, dobila četiri uzastopna gema i došla do prvog seta.

Kako je otvorila meč, tako je hrvatska tenisačica otvorila i drugi set. Iako je Rybarikova vratila break zaostatka i izjednačila na 2:2, Martić dva puta oduzima servis svojoj protivnici i dolazi do izjednačenja u setovima.

Na početku odlučujućeg seta slovačka tenisačica je napravila break, ali Martić vrlo brzo uzvraća. Slovakinja je ponovno oduzela servis za vodstvo 4:2, hrvatska predstavnica je imala dvije vezane break prilike za novi povratak u meč, ali nije ih uspjela iskoristiti i Rybarikova je uspjela doći do pobjede.

Svoj prvi četvrtfinale karijere Rybarikova će odigrati protiv bolje iz dvoboja Coco Vandeweghe - Caroline Wozniacki.

Wimbledon, osmina finala:
Magdalena Rybarikova - Petra Martić 6:4, 2:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!