Tenis

Škola tenisa Venus Williams, Ana Konjuh bez šanse protiv višestruke osvajačice Wimbledona

Petar Jenjić • ponedjeljak, 10.07.2017.
Škola tenisa Venus Williams, Ana Konjuh bez šanse protiv višestruke osvajačice Wimbledona
Foto: EPA

Venus Williams nije imala prevelikih problema protiv Ane Konjuh u osmini finala Wimbledona. Peterostruka osvajačica najvećeg turnira na travi slavila je u dva seta sa 6:3, 6:2...

1997. godine Venus Williams je debitirala na londonskoj travi. Šest mjeseci kasnije rodila se Ana Konjuh, a danas su ove dvije tenisačice odmjerile snage na Središnjem terenu Wimbledona.

Američka tenisačica i starija sestra Williams odigrala je sjajan meč protiv mlade protivnice i pokazala kako Konjuh mora još itekako puno raditi za dostići njezinu visoku razinu. Ulazak u osminu finala Wimbledona veliki je uspjeh za hrvatsku igračicu kojoj će ovaj poraz biti veliko iskustvo za daljnji rad.

Vrlo sigurna je bila 37-godišnja tenisačica na vlastitom servisu i sjajnom igrom nije dopustila Konjuh bilo kakvu priliku za break. Izgubila je tek jedan poen na prvom servisu u cijelom setu. Hrvatska tenisačica je spasila dvije break lopte, ali treću nije uspjela i Williams je ubrzo došla do seta.

Drugi je set bio gotovo jednosmjeran, Williams je napravila break i povela 2:1, Konjuh je imala dvije prilike u sljedećem gemu za povratak u meč, ali nije išlo. Peterostruka osvajačica Wimbledona još je jednom oduzela servis hrvatskoj tenisačici i ubrzo došla do pobjede.

Za ulazak u polufinale igrat će protiv pobjednice Roland Garrosa Jelene Ostapenko.

Wimbledon, osmina finala:
Venus Williams (10) - Ana Konjuh (27) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg10.07.2017. u 19:57
    Ajde valjda je nesto i naucila... Naprimjer da joj je bolje ne igrati u svim disciplinama...
    interreg