Tenis

Maestralni Marin Čilić pomeo Bautistu-Aguta za četvrtfinale Wimbledona!

Dario Dodić • ponedjeljak, 10.07.2017.
Maestralni Marin Čilić pomeo Bautistu-Aguta za četvrtfinale Wimbledona!
Foto: EPA

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić odigrao je još jedan sjajan meč na Wimbledonu. Nakon sat i 40 minuta igre u glatka tri seta razbio je 18. nositelja Roberta Bautistu-Aguta...

Kakav meč Marina Čilića! I četvrti dvoboj na ovogodišnjem izdanju Wimbledonu najbolji hrvatski reket dobio je bez izgubljenog seta, impresivnim je nastupom uvjerljivo svladao 18. nositelja turnira i 19. igrača svijeta, Španjolca Roberta Bautistu-Aguta. Slavio je Marin sa 6:2, 6:2, 6:2.

Najbolje od svega je što je teško oteti se dojmu kako Marin još uvijek ima velike rezerve i da je igrao koliko je trebalo. S puno samopouzdanja i mirne ruke imao je odgovor na svaki potez Bautiste-Aguta. Kad je Španjolac podigao razinu igre u drugom setu Čilić je dva, tri gema odigrao slabije, ali brzo se "aklimatizirao" na bolju igru Bautiste-Aguta, podigao svoju razinu i rutinski otklonio sve sumnje komu će pripasti set.

Do pete je igre prvog seta izdržao Španjolac, a onda do breaka iz drugog pokušaja dolazi Marin. Pokušao se vratiti Bautista-Agut u idućoj igri, imao je dvije break-prilike i nije ih iskoristio. Čilić na ovom Wimbledonu ne oprašta, u idućoj igri uzima novi break i s laganih 6:2 dolazi do prednosti u setovima.

U drugom je setu dobro počeo Bautista-Agut, u drugoj je igri prijetio na Marinovom servisu, ali nije iskoristio break-priliku pa je brzo uslijedila kazna. U trećem gemu najbolji hrvatski reket dolazi do breaka. Isto se ponovilo i u iduće dvije igre, Španjolac ne koristi priliku, Hrvat svoju objeručke prihvaća.

Španjolac je igrao drugi set dobro i dobru igru je uspio naplatiti u šestom gemu kada je napokon došao do breaka, ali niti to mu nije pomoglo jer Marin odmah vraća na dva breaka prednosti i kao i u prvom setu sa 6:2 odlazi na velikih 2-0.

Svjestan je bio Bautista-Agut da protiv ovakvog maestralnog Čilića nema šanse u trećem setu, još dvaput Hrvat uzima servis Španjolcu i uz malo muke četvrtom meč-loptom, još jednom sa 6:2 dolazi do četvrtfinala Wimbledona.

Na idućoj stepenici Marin će imati pravi test svoje kvalitete, igrat će protiv pobjednika dvoboja između Rafe Nadala i Gillesa Müllera.

Wimbledon, muški, osmina finala:
Marin Čilić (HRV, 7) - Roberto Bautista-Agut (ŠPA, 18) 6:2, 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.07.2017. u 20:11
    Bravo Marine. Vidim da svi jedva čekaju da izgubiš pa će onda komentirati.
    Obrisan korisnik