Tenis

Đoković prebačen za sutra, Federer glatko do slavlja, Berdych svladao Thiema u pet setova

Petar Jenjić • ponedjeljak, 10.07.2017.
Đoković prebačen za sutra, Federer glatko do slavlja, Berdych svladao Thiema u pet setova
Foto: EPA

Odigrano je još pet mečeva osmine finala u kojima nije bilo prevelikih iznenađenja. Ukupno tri meča otišla su u peti set, dok Andy Murray i Roger Federer nisu imali prevelikih problema protiv Benoita Pairea odnosno Grigora Dimitrova. Meč između Novaka Đokovića i Adriana Mannarina prebačen je za sutra...

Zbog petosatnog maratona između Gillesa Müllera i Rafaela Nadala ne može biti zadovoljan Novak Đoković. Dvoboj najboljeg srpskog tenisača i Francuza Adriana Mannarina prebačen je za sutra pa će trostruki osvajač Wimbledona imati jedan dan odmora manje.

Po 31 as sa svake strane vidjeli smo u trosatnom dvoboju između Kevina Andersona i Sama Querreyja koji je otišao na stranu američkog tenisača sa 6:3 u petom setu. Querrey je imao priliku zaključiti meč još u tie-breaku četvrtog seta kojeg je izgubio s 13:11. Ipak, u posljednjem setu napravio je break za 4:2 i do kraja zadržao prednost.

Za ulazak u polufinale igrat će protiv Škota Andyja Murraya koji je današnjom pobjedom protiv Benoita Pairea stigao do svog desetog uzastopnog četvrtfinala u Wimbledonu. Jako se mučio tijekom većeg dijela meča. U prvom setu je dva puta imao break zaostatka, ali je uspio izboriti 13. igru koju je glatko dobio. Drugi i treći set zaključio je na najbolji mogući način, breakom u samim završnicama setova.

"Bio je ovo daleko najbolji meč moji sam odigrao na ovom turniru. Paire nije bio lagan protivnik, teško je složiti taktiku za njega. Osim prvog seta kada sam slabije servirao, mislim da sam odigrao jako dobro i zadovoljan sam", rekao je Murray nakon meča.

Trosatnu borbu dobio je i Tomaš Berdych kojem je trebalo pet setova protiv Dominica Thiema za novo četvrtfinale u Wimbledonu. Čeh je još 2010. godine igrao finale kada je izgubio od Nadala. Dva puta je imao vodstvo u setovima, ali se Austrijanac dva puta uspijevao vratiti. Međutim, u posljednjem setu Berdych je napravio break za 2:0 i vrlo dobrom igrom na vlastitom servisu zaključio meč u svoju korist.

Niti u šestom međusobnom dvoboju protiv Rogera Federera bugarski tenisač Grigor Dimitrov nije uspio doći do pobjede. Švicarac je glatko slavio u tri seta nakon sat i 40 minuta igre. U prva dva seta Federer nije dozvolio nijednu break loptu i tek je u trećem setu, kada je već imao break prednosti, Dimitrov oduzeo servis svom protivniku za 4-4. Federer je već u sljedećem gemu vratio prednost na svoju stranu i zaključio dvoboj u svoju korist.

"Dao mi je nekoliko prilika i drago mi je što sm ih uspio iskoristiti. Osjećam da je ovo bio sjajan meč za mene, nisam očekivao da će biti tako lako. Sretan sam što sam ušao u novo četvrtfinale", rekao je Federer nakon još jedne pobjede.

Miloš Raonić dva puta se našao u setu zaostatka protiv Nijemca Alexandera Zvereva, ali je uspio preokrenuti i doći do pobjede. Kanađaninu su trebala tri i pol sata za slavlje i novo četvrtfinale čime nastavlja pohod prema prošlogodišnjem rezultat, ulasku u finale. Ipak, trebat će podignuti igru za dvoboj protiv Federera. U odlučujućem petom setu potpuno je nadigrao svog protivnika, dva puta mu oduzeo servis i došao do pobjede.

Wimbledon, osmina finala:
Sam Querrey (24) - Kevin Anderson 5:7, 7:6 (5), 6:3, 6:7 (11), 6:3
Andy Murray (1) - Benoit Paire 7:6 (1), 6:4, 6:4
Tomaš Berdych (11) - Dominic Thiem (8) 6:3, 6:7 (1), 6:3, 3:6, 6:3
Roger Federer (3) - Grigor Dimitrov (13) 6:4, 6:2, 6:4
Miloš Raonić (6) - Alexander Zverev (10) 4:6, 7:5, 4:6, 7:5, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!