Nogomet

Kek: "Prskalo je već otpao, a Gorgon će vrlo teško biti spreman"

Branimir Korać • ponedjeljak, 10.07.2017.
Kek: "Prskalo je već otpao, a Gorgon će vrlo teško biti spreman"
Foto: FaH

Rijeka u utorak od 20 sati i 45 minuta otvara novu sezonu susretom drugog pretkola Lige prvaka protiv velškog TNS-a. Matjaž Kek i Marko Vešović ne bježe od uloge favorita, ali upozoravaju da Velšani i nisu tako bezazleni.

Trener Rijeke Matjaž Kek po običaju oprezno prilazi svakom protivniku, pa tako i The New Saintsima. Kek priznaje da je njegova momčad favorit.

"Izuzetno značajna utakmica je pred nama, riječ je o drugom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka, ulog je velik, a moji igrači spremni su za taj dvoboj. Očekuje nas protivnik koji je daleko od bezazlenog, ima kvalitetu, dobre pojedince i igru. TNS je već odigrao dvije službene utakmice i onaj tko je gledao te utakmice zna da to nisu amateri koji se dolaze provesti na Kvarner. Jasno da je Rijeka favorit u ovom dvoboju, ali to treba potvrditi na igralištu."

U prvom ovosezonskom nastupu Kek neće imati na raspolaganju dva važna aduta.

"Imamo problema s ozljedama, Prskalo je već otpao za ovaj dvoboj i pitanje je kada će biti spreman. Upitan je Gorgon koji je zaradio udarac i hematom koji će se jako teško do sutrašnje utakmice sanirati."

Onaj najvažniji adut neće podbaciti, Rujevica će biti puna, a stigla je i potvrda kako je UEFA dozvolila otvaranje i dodatne tribine.

"Očekujem pravu utakmicu u izuzetno poticajnoj atmosferi. Već sam nekoliko puta naglasio, treba poštivati što netko do 19 sati stoji u redu za kartu po ovakvom suncu. To su naši navijači i oni su vrlo važan čimbenik u rezultatima koje smo ostvarili."

Što se tiče TNS-a, Kek ima pohvale za Velšane i vjeruje da je riječ o dobroj momčadi.

"Gledao sam utakmicu u Faru i nije njihov prolaz iznenađenje. Imaju nekoliko pojedinaca koji su igrali u engleskim klubovima i imaju ime. Sa strane govoreći uvijek možeš reći kako su imali dva igrača više i jedva se provukli kroz produžetke, ali gledajući video, naročito prvo poluvrijeme, odigrali su izuzetno kvalitetno. Jaki su u prekidima, dobro uigrani u tim fazama igre, ali moramo nametnuti svoj ritam i pokazati zašto smo favoriti."

"U europskim dvobojima sve manje se gleda je li utakmica doma ili vani, na kraju krajeva TNS je slavio u Faru. Znamo da nas u Walesu čeka plastika, teren na kakvom smo igrali i na Farskim Otocima, no uvjeti će biti isti za njih i za nas. U konačnici moraš biti bolji u dvije utakmice da bi prošao dalje."

Dobar nastup očekuje se od Marka Vešovića koji tvrdi da su Riječani spremni za prvi europski ispit.

"Vrlo bitna i izazovna utakmica za nas, s njom otvaramo novu sezonu i želimo to napraviti na pravi način. Kao prvaci Hrvatske imamo veliku obavezu pokazati se u najboljem mogućem svjetlu, nismo se za 'džabe' krenuli pripremati prije četiri tjedna u sezoni kupanja. Dobili smo informacije o protivniku, favoriti smo, ali to moramo pokazati na terenu. Spremni smo, motivirani i koncentrirani, znamo koji nam je cilj, a na nama je da učinimo sve kako bi što prije riješili pitanje prolaza."

Crnogorac upozorava da bi Velšani na krilima prolaska protiv Europe mogli biti neugodni.

"Prava otočna ekipa. Fizički su jaki, momčad je iznad svega i nema nekog pojedinca koji ima naglašenu kvalitetu, ali sigurno se neće predati već sada. Puni su samopouzdanja zbog rezultata koji su ostvarili u prošlom kolu, napravili su mali sportski podvig i u tom naletu pokušat će i nas iznenaditi."

Za većinu Riječana ovo će biti prvi nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka što je samo motiv više.

"Mislim da je samo Mario Gavranović igrao Ligu prvaka, a od ostalih nitko vjerojatno niti kvalifikacije. To je veliki izazov za svakog pojedinca i zato imamo motiv više da se pokažemo u što boljem svjetlu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!