Košarka

VIDEO: Ivica Zubac završio utakmicu bez skoka, Dragan Bender ponovno dvoznamenkast

Dario Dodić • utorak, 11.07.2017.
VIDEO: Ivica Zubac završio utakmicu bez skoka, Dragan Bender ponovno dvoznamenkast

Dvojica Hrvata sinoć su nastupala u NBA ljetnoj ligi, Ivica Zubac još je jednom odigrao prilično blijedu partiju, ali njegovi Lakersi su pobijedili. Nije ni Dragan Bender impresionirao u porazu Phoenix Sunsa...

Za razliku od prošle godine kada je došao kao rookie Ivica Zubac na ovogodišnjoj NBA ljetnoj ligi ne izgleda dobro. Spor je, slab u obrambenim zadacima, nedovoljno dominantan pod košem, a uz sve to izgleda kao da je došao poprilično fizički nepripremljen. Trebao je biti vođa kao iskusniji među Lakersima na ljetnoj ligi, ali to se baš i nije dogodilo.

Sinoć su Lakersi na turniru u Las Vegasu odmjerili snage sa Sacramento Kingsima i upisali pobjedu 95:92. Ivica je odigrao 23 minute i za to vrijeme upisao osam poena (4/4 za 1, 2/5 za 2, 0/1 za tri), dvije asistencije i četiri izgubljene lopte. Bez ijednog skoka što je nedopustivo za centra poput Zupca.

Vander Blue je predvodio Lakerse do pobjede s 21 košem i šest skokova, Alex Caruso pridodao je 18 poena i čak devet asistencija. David Nwaba zaustavio se na 13 koševa i devet skokova, a odličan je dojam ostavio i 42. izbor ovogodišnjeg drafta, Thomas Bryant - u 20 minuta upisao je deset koševa, osam skokova i dvije asistencije.

Najbolji kod Kingsa bio je rookie Frank Mason, inače 34. pick drafta, u 24 minute na parketu upisao je 24 koša, pet skokova i šest asistencija. 22 koša u 22 minute ubacio je Buddy Hield, na 16 se koševa zaustavio Justin Jackson.

Bolji nastup od Ivice Zupca imao je Dragan Bender, iako i kod njega ima dosta mjesta za napredak. U porazu njegovih Phoenix Sunsa od Houston Rocketsa 99:94 Bender je odigrao 27 minuta i za to vrijeme ubilježio 12 koševa (3/7 za 2, 2/6 za 3), šest skokova, dvije asistencije, ukradenu loptu, ali i osam osobnih pogrešaka.

Marquese Chriss bio je najbolji kod Phoenixa s 26 koševa i sedam skokova, odličan je bio i četvrti pick drafta Josh Jackson s 20 poena i šest skokova. Mike James dodao je 17 koševa u 31 minuti na parketu.

Troy Williams predvodio je Rocketse do pobjede s 27 koševa u isto toliko minuta provedenih na parketu. Isaiah Taylor ubacio je 18 koševa, Chris Johnson 16.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!