Rukomet

Hrvatska poražena od Mađarske na otvaranju U17 Svjetskog prvenstva u rukometu na pijesku

Sportnet • utorak, 11.07.2017.
Hrvatska poražena od Mađarske na otvaranju U17 Svjetskog prvenstva u rukometu na pijesku

Prvog dana U17 Svjetskog prvenstva, koje se od 11. do 16. srpnja održava na Mauricijusu, hrvatske juniorke poražene su od reprezentaciju Mađarske nakon raspucavanja. U srijedu, 12. srpnja na rasporedu su preostale dvije utakmice grupne faze, protiv Argentine i Paragvaja u kojima Hrvatice traže prolazak u daljnju fazu natjecanja.

U17 Svjetsko prvenstvo na Mauricijusu počelo je u utorak, 11. srpnja, a hrvatske predstavnice poražene su nakon raspucavanja (13:9, 6:10, 5:4) od reprezentacije Mađarske. Odlične obrane vratarke Lucije Cvijanović nisu ipak bile dovoljne da hrvatske juniorke slave u prvom setu pa je tako rezultat nakon prvih deset minuta bio 13:9 u korist susjednih Mađarica.

Drugi set Hrvatice su otvorile puno bolje, postavile čvrstu obranu i slavile s 9:6. Nakon 1:1 u setovima, o pobjedniku su odlučivala raspucavanja gdje je više sreće imala Mađarska i rezultatom 6:4 u raspucavanju upisala prve bodove na Svjetskoj smotri.

“Utakmica je zapravo bila jedna od najboljih od kad smo u ovom sastavu. Mislim da s Mađarskom nikad nismo uspjeli doći do raspucavanja. Igrale smo definitivno bez grča, napokon smo se počele zajedno bodriti, igrati kao jedan i mislim da je to pokazao i rezultat. Nažalost, nismo pobijedile, ali ovo je prva utakmica. Još ćemo se priviknuti na pijesak i na loptu i ja se nadam da će bit dobro”, rekla je Nika Vojnović.

Susret je prokomentirala i vratarka Lucija Cvijanović koja je u prvoj utakmici upisala nekoliko odličnih obrana. “Bila je dobra utakmica, mislim da smo mogle i bolje, ali eto nismo imale sreće u raspucavanju. Dići ćemo se i dat sve od sebe u nastavku”, izjavila je Cvijanović.

Najučinkovitije su u prvom susretu bile Nika Vojnović s devet poena i Anja Vida Lukšić s osam osvojenih poena.

U srijedu, 12. srpnja, hrvatska reprezentacija ima dvije utakmice. Prvi susret, protiv Argentine, na rasporedu je u 9:30 sati (7:30 sati po hrvatskom vremenu), dok se drugi, protiv Paragvaja, igra u 15 sati (13 sati po hrvatskom vremenu.

Dan prije početka natjecanja došlo je do promijene u sistemu natjecanja zbog povlačenja Brazila i Toga pa se tako u skupini B nalaze dvije reprezentacije koje će se direktno kvalificirati u glavnu fazu natjecanja koja ima dvije skupine. Skupina 1 glavne faze natjecanja tako će brojiti pet reprezentacija.

Ekipe iz grupe B koje se kvalificiraju u glavnu fazu natjecanja igrat će dvije utakmice protiv ekipa iz grupe A, dok će ekipe iz grupe A, koje se kvalificiraju dalje igrati tri utakmica protiv ekipa iz grupe B. Sve reprezentacije iz obje grupe će tako nakon grupne i glavne faze natjecanja odigrati isti broj utakmica prema poretku.

Najbolje četiri ekipe iz svake od grupa glavne faze natjecanja igrat će četvrtfinalne utakmice.

FOTO: Stephane Pillaud / IHF

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!