Tenis

Ponovno Hrvat koban za Mayera, nakon Čilića svladao ga i Galović

Branimir Korać • utorak, 11.07.2017.
Ponovno Hrvat koban za Mayera, nakon Čilića svladao ga i Galović

Dva tjedna zaredom Florian Mayer gubi od hrvatskih tenisača. Prvo ga je u Wimbledonu nadigrao Marin Čilić u tri seta, a sada ga je u prvom kolu turnira u Braunschweigu svladao i Viktor Galović...

Viktor Galović upisao je još jednu lijepu pobjedu i prošao je u drugo kolo Challengera u Braunschweigu. Prošli tjedan slavio je u Recanatiju iz kvalifikacija, a u Njemačkoj je pokazao kako taj rezultat nije bio slučajnost.

Protivnik mu je bio Florian Mayer, igrač kojeg je Marin Čilić svladao u drugom kolu Wimbledona, a Galović je bio bolji nakon nešto više od dva sata igre s 5:7, 6:3, 6:3.

I prvi set mogao je otići na stranu Galovića koji je poveo s 4:1, međutim Mayer se uspio vratiti i okrenuti set u svoju korist.

U nastavku meča hrvatski tenisač ipak je dominirao, Mayer je konstantno bio u zaostatku i na kraju je upisao ipak zaslužen poraz.

Galović je tako nastavio seriju odličnih nastupa i po prvi put u karijeri ući će među 300 najboljih igrača svijeta. U drugom kolu ovog Challengera igrat će protiv šestog nositelja Slovaka Norberta Gomboša koji je pregazio Paul-Henrija Mathieua.

Challenger Braunschweig, prvo kolo:
Viktor Galović (Hrvatska) - Florian Mayer (Njemačka) 5:7, 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!