Tenis

Lleyton Hewitt ne otpisuje Čilića, ali poručuje: "Murray i Federer su moji favoriti"

Dario Dodić • srijeda, 12.07.2017.
Lleyton Hewitt ne otpisuje Čilića, ali poručuje: "Murray i Federer su moji favoriti"
Foto: EPA

Nekadašnji svjetski broj 1, Australac Lleyton Hewitt, prokomentirao je četvrtfinalne parove Wimbledona. Njegovi favoriti su Andy Murray i Roger Federer, ali upozorava da ne treba zanemariti niti Marina Čilića kojem se otvorio ždrijeb ispadanjem Rafe Nadala...

Posljednji čovjek koji je osvojio Wimbledon (2002.) prije nego je primat preuzela velika četvorka (Federer, Nadal, Đoković, Murray), Australac Lleyton Hewitt prokomentirao je izglede preostale osmorke za osvajanje travnatog Grand Slama.

Australac ne krije svoje favorite, iako upozorava i na neka druga imena: "Murray i Federer su moji favoriti. Novak lijepo i tiho prolazi kroz ždrijeb, ali Čilić je prošao bez ikakvih problema i ždrijeb mu se otvorio nakon što je Nadal ispao. Federer izgleda poprilično dobro. Ne bih isključio ni Murrayja, volio bih vidjeti to finale."

Hewitt je usporedio sadašnjeg Federera i onoga koji je prije 14 godina naslijedio Australčevu titulu u Wimbledonu: "Ne igra toliko različito. Način na koji je igrao u Australiji ove godine je poprilično nevjerojatan - nakon što je šest mjeseci pauzirao zbog ozljede samo je upalio prekidač i zaigrao sjajno kao i prije. Odlično brine o svom tijelu."

"Roger ima nevjerojatnu sposobnost podići razinu igre kad je potrebno", rekao je Hewitt referiravši se na Federerovu pobjedu protiv Dimitrova.

Dotakao se Australac i Murrayjeve ozljede kuka: "Ako pratite Andyja kad hoda vidjet ćete da ga boli. Ali pronalazi način. Čini sve kako treba. Nije lako igrati kada braniš titulu i muči te ozljeda. Querrey je jak igrač, ali dobar je protivnik za Andyja, a onda nakon toga nema Rafe Nadala - pitanje je hoće li igrati protiv Čiliča ili Müllera, u svakom slučaju Andy se zna nositi s jakim serverima svojim reternom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!