Tenis

Hrvatska ima finalista Wimbledona, Škugor i Mektić u četiri seta izborili polufinale protiv Pavića i Maracha

Petar Jenjić • srijeda, 12.07.2017.
Hrvatska ima finalista Wimbledona, Škugor i Mektić u četiri seta izborili polufinale protiv Pavića i Maracha
Foto: FaH

Franko Škugor i Nikola Mektić ostvarili su najveći uspjeh u karijeri plasmanom u polufinale Wimbledona. Hrvatski tenisači svladali su bjelorusko-čileansku kombinaciju Hans Podlipnik-Castillo/Andrej Vasilevski 6:7, 6:4, 7:6, 6:3, 7:5 i izborili dvoboj protiv Mate Pavića i Olivera Maracha što znači kako će Hrvatska imati barem jednog predstavnika u finalu najvećeg turnira na travnatoj podlozi...

Hrvatska će imati barem jednog predstavnika u finalu Wimbledona! Nikola Mektić i Franko Škugor u četiri su seta došli do pobjede protiv bjelorusko-čileanske kombinacije Podlipnik/Vasilevski, ostvarili najveći uspjeh u karijeru te izborili dvoboj protiv Olivera Maracha i Mate Pavića u polufinalu.

Vasilevski i Podlipnik ostavili su jako dobar dojam u proteklim mečevima gdje su pomalo i iznenađujuće uspijevali doći do pobjeda, ali preko Škugora i Mektića nisu mogli proći dalje.

Hrvatski par dva je puta imao zaostatak breaka, ali je oba puta dolazio do izjednačenja i izborio tie-break. U 13. igri Mektić i Škugor su igrali jako dobro, međutim, propustili su dvije set lopte neforsiranim pogreškama pa je bjelorusko-čileanska kombinacija slavila s 10-8.

U drugom setu hrvatski tenisači rade break za 2-1 i dobrom igrom na servisu dolaze do izjednačenja. Prekid meča donio je predah za oba para, a bolje su reagirali Hrvati. Ponovno su stigli do tie-breaka u kojem su zaostajali 4-1, ali su preokretom došli do prvog vodstva u dvoboju.

Odmah se to odrazilo na Podlipnika i Vasilevskog koji su početkom četvrtog seta izgubili servis, Mektić i Škugor poveli su s 3-0, ali kako su stekli prednost tako su je brzo i ispustili pa su tako izgubili tri uzastopna gema. Novi break stigao je u pravo vrijeme, kod vodstva 6-5. Iskoristili su svoju priliku i došli do pobjede.

Wimbledon, parovi, četvrtfinale:
Nikola Mektić/Franko Škugor - Hans Podlipnik-Castillo/Andrej Vasilevski 6:7 (8), 6:4, 7:6 (5), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir12.07.2017. u 18:58
    Bravo dečki, fantastičan uspjeh i još nije kraj!!
    Mithrandir
  • interreg12.07.2017. u 16:02
    Bravo! Popravit ce dobrano ranking tako da ce nadam se moci i na manje turnire bez kvalifikacija.
    interreg
  • Obrisan korisnik12.07.2017. u 15:39
    Bravo svima, neka bolji slavi. Nadam se da će sada Nikola i Franko igrati više skupa, a posebno da će Franka zaobići ozljede.
    Obrisan korisnik