Tenis

Marin Čilić izborio polufinale Wimbledona nakon pet setova bitke s Müllerom!

Dario Dodić • srijeda, 12.07.2017.
Marin Čilić izborio polufinale Wimbledona nakon pet setova bitke s Müllerom!
Foto: EPA

Najbolji hrvatski reket Marin Čilić igrat će polufinale Wimbledona prvi put u karijeri! U napetom i teškom četvrtfinalnom meču u pet je setova svladao sjajnog Gillesa Müllera. Rezultatom 3:6, 7:6, 7:5, 5:7, 6:1 izborio je prvo polufinale travnatog Grand Slama, gdje ga čeka Amerikanac Sam Querrey...

Marin Čilić igra Wimbledon iz snova! Na najtežem ispitu dosad, protiv fantastičnog Gillesa Müllera, Marin je izvukao najbolji tenis dosad i nakon pet teških setova izborio prvo polufinale Wimbledona u karijeri. Bilo je teško, na kraju je bilo i posve zasluženo, Marin je morao odigrati gotovo savršeno protiv Luksemburžanina koji igra najbolji tenis karijere.

Može se isto reći i za Marina, jer stari Čilić ne bi pokazao ovakvu smirenost protiv nevjerojatnog Müllera, koji je dobar dio meča igrao na rubu savršenog. Savršena je igra bila potrebna protiv 26. igrača svijeta i Hrvat ju je u ključnim trenucima pokazao.

Loše je u meč ušao najbolji hrvatski reket, odnosno bolje rečeno nevjerojatno dobro je u meč ušao Müller. Marin mu nije došao ni blizu na fenomenalnom servisu, dok je visoki Luksemburžanin imao čitav arsenal odgovora kad je Hrvat bio na servisu. U sedmoj i devetoj igri došao je Müller do breaka i uzeo set sa 6:3.

Iako je odigrao teških pet setova protiv Rafe Nadala, to se na Müllerovoj igri nije vidjelo. Savršeno je ušao i u drugi set, u kojem je Čilić opasno živio. Imao je tri break-lopte u osmoj igri Luksemburžanin, ali uspio se spasiti Hrvat i dogurati do tie-breaka. Müller nije popuštao, dohvatio je u pripetavanju mini-break, dogurao do 5:3, ali sjajni Čilić vraća mini-break. Prvu set-loptu na Müllerov servis nije iskoristio, ali ga onda Luksemburžanin nagrađuje dvostrukom servis pogreškom. Drugu priliku Marin ne propušta, sjajno je napao Müller, ali još bolje reternirao najbolji hrvatski tenisač, krasnom forhend dijagonalom dolazi do 1-1 u setovima.

Marin je svoju igru digao gotovo do savršenstva, dok je Müller počeo napokon padati. Držala su čvrsto obojica servis do 12. igre trećeg seta kada Marin dolazi do 0:40. Dvaput se sjajno spasio 16. nositelj, ali treći put nije imao šanse, Međugorac okreće meč na svoju stranu i vodi s 2-1 u setovima.

Napadao je Marin u četvrtom setu svaki Müllerov servis, ali kad je god trebalo luksemburški je tenisač izvlačio od nekud fenomenalne poene. Imao je Marin break-lopte u drugoj, šestoj i osmoj igri, ali ih nije uspio pretočiti u prednost. A onda iz ničega Müller uz puno sreće i nekoliko čudesnih poena u 11. igri dolazi do breaka, a zatim sa 7:5 i do seta.

Ipak, nije ovaj neočekivani gubitak seta poljuljao Marina, u petom je setu odigrao sjajno, posve je nadigrao sada već umornog Müllera, oteo mu glatko dva servisa i s laganih 6:1 potvrdio prvo polufinale Wimbledona u karijeri.

Iako nitko nije slučajno dogurao do polufinala travnatog Grand Slama mora se reći kako se Čiliću potpuno otvorio ždrijeb. U četvrtfinalu je izbjegao Nadala, a u polufinalu branitelja naslova Andyja Murrayja kojeg je u pet setova slomio Amerikanac Sam Querrey i stajat će Marinu na putu do finala.

Dosad su četiri puta igrali Čilić i Querrey, sva je četiri puta slavio najbolji hrvatski tenisač.

Wimbledon, muški, četvrtfinale:
Marin Čilić (HRV, 7) - Gilles Müller (LUKS, 16) 3:6, 7:6(6), 7:5, 5:7, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • 53njac13.07.2017. u 12:44
    Stvorila mu se je sjajna prilika, ma nek bude i triler samo da se dokopa tog finala :)
    53njac
  • Obrisan korisnik12.07.2017. u 18:57
    Bravo Marine. Sada će biti veselo protiv Querreya, sjećam se izvrsno oba meča u Wimbledonu, u prvom je to bilo na knap, a u drugom su odigrali 2. najduži meč u povijesti turnira. Obojica igraju sjajno i vjerujem da će Marin slaviti, ali lagano neće biti nikako.
    Obrisan korisnik
  • Dario_SNet12.07.2017. u 17:50
    više je bilo u smjeru sat/set, petica je dobra :)
    Dario_SNet
  • Obrisan korisnik12.07.2017. u 17:49
    *tri i pol satne borbe
    Obrisan korisnik