Tenis

Marin Čilić: "Uspio sam se pribrati nakon prvog seta, nadam se kraćem meču u polufinalu i pobjedi"

Petar Jenjić • srijeda, 12.07.2017.
Marin Čilić: "Uspio sam se pribrati nakon prvog seta, nadam se kraćem meču u polufinalu i pobjedi"
Foto: EPA

Marin Čilić prvi puta u karijeri plasirao se u polufinale Wimbledona. U vrlo teškom meču svladao je Gillesa Müllera 3:6, 7:6, 7:5, 5:7, 6:1 nakon tri i pol sata igre te će za ulazak u finale igrati protiv Amerikanca Sama Querreyja. Odmah nakon meča Marin je rekao kako mu pobjeda znači najviše na svijetu...

Tri i pol sata trajala je drama na terenu broj 1 u All England Clubu koju je kao pobjednik i drugi polufinalist uspio prevladati Marin Čilić. Prvi hrvatski reket nakon tri poraza u četvrtfinalima napokon je prošao među četiri najbolja na najvećem travnatom teniskom turniru pobjedom protiv Luksemburžanina Gillesa Müllera u pet setova.

"Puno mi znači ova pobjeda, najviše na svijetu, fantastičan rezultat i sjajna igra. Dobio sam veliku bitku protiv Gillesa koji je igrao sjajan tenis. Bilo je neizvjesno, nekoliko poena odlučilo je cijeli meč, ali u pravim trenucima sam odigrao kako treba", rekao je nakon meča sretni Čilić.

Međutim, stvari nisu izgledale dobro nakon prvog seta kojeg je Müller dobio i bio vrlo blizu drugog u tie-breaku: "Dobro sam se pripremio za ovaj meč, bio sam mentalno spreman, posebno u petom setu. U prvom nisam igrao dobro, nije me služio servis i nisam se najbolje snašao, ali sam se uspio pribrati."

U polufinalu ga očekuje Amerikanac Sam Querrey koji je u pet setova izbacio prvog igrača svijeta Andyja Murraya: "Vidio sam nakon meča da je Querrey pobijedio. Bit će mi zadovoljstvo igrati polufinale i nadam se da ću što manje vremena provesti na terenu i pobijediti", zaključio je Čilić.

Polufinalni dvoboji u muškoj konkurenciji na rasporedu su u petak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!