Rukomet

Hrvatska reprezentacija poražena od Nizozemske na U17 SP-u u rukometu na prijesku

Sportnet • četvrtak, 13.07.2017.
Hrvatska reprezentacija poražena od Nizozemske na U17 SP-u u rukometu na prijesku

Hrvatske reprezentativke poražene su od Nizozemske u prvoj utakmici druge faze U17 Svjetskog prvenstva na Mauricijusu. Bez obzira na poraz, juniorska reprezentacija priliku za plasman u četvrtfinale ima u petak, 14. srpnja, protiv Tajvan.

Aktualne europske prvakinje, Nizozemke, slavile su prvoj utakmici druge faze svjetske smotre protiv Hrvatske s 2:0 u setovima. Prvih deset minuta proteklo je u dominaciji Nizozemske pa je tako prvi set završio rezultatom 26:16 u korist hrvatskih protivnica.

“Prvi set je bio puno lošiji, kao da nismo ni došle na utakmicu. Nizozemske su bile jako dobre i u prvom i u drugom setu. U prvom setu su nas recimo već porazile, ali u drugom setu smo se mi ipak digle, skupile glave, ušle sve zajedno i nažalost opet su bile jače. U drugom setu su prevladavale nijanse, a prvi set je bio malo veća razlika, ali ja se nadam boljem rezultatu već u sljedećoj utakmici protiv Tajvana”, rekla je Nika Vojnović.

Hrvatice su u drugi set ušle čvršće i vodile u prvih šest minuta, da bi do kraja seta nastavile igrati gol za gol i na kraju izgubile rezultatom 17:20. “Sreća je presudila zapravo u drugom setu, ali zato ćemo se mi potruditi dobiti sljedeću utakmicu, proći dalje i eto, donijet neku medalju u Hrvatsku”, izjavila je Iva Ivčić.

Sljedeća utakmica na rasporedu je u petak, 14. srpnja, u 11:10 sati (9:10 sati po hrvatskom vremenu) protiv reprezentacije Tajvana. “Sada nam jedino ostaje još ta jedna utakmica. Morat ćemo se pripremiti, imamo cijeli jedan dan za pripremu. Igramo malo kasnije, moći ćemo se i naspavati, spremit ćemo se sve zajedno i dati sve od sebe”, zaključila je Vojnović.

FOTO: Stephane Pillaud / IHF

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!