Tenis

Wilander hvali Čilića i tvrdi: "Ovo mu je ogromna prilika ne samo za finale već i osvajanje Wimbledona"

Branimir Korać • četvrtak, 13.07.2017.
Wilander hvali Čilića i tvrdi: "Ovo mu je ogromna prilika ne samo za finale već i osvajanje Wimbledona"

Marin Čilić na ovogodišnjem Wimbledonu izgleda odlično i jednako takvim nastupima izborio je prvi put ulazak u polufinale ovog turnira. U borbi za finale igrat će protiv Sama Querreyja...

Mats Wilander, glavni stručni suradnik za tenis na Eurosportu, vjeruje u Marina Čilića i njegove šanse u polufinalu Wimbledona. Tu će Marin biti favorit, osjećat će pritisak koji će ipak biti nešto manji jer iza sebe ima već jedan osvojeni Grand Slam turnir.

"Marin Čilić je opasan. Sada je pod pritiskom, prvi put ušao je u polufinale Wimbledona, a za protivnika ima Sama Querreyja. Ovo je zlatna prilika za ulazak u finale, bit će pod pritiskom i nadam se da će znati reagirati. Ipak ima već jedan Grand Slam turnir osvojen, s 28 godina još je relativno mlad i bit će još prilika. Trenutno igra sjajan tenis, a kada je tako, onda je jako opasan."

Wilander tvrdi kako je Čilić u ogromnoj prilici čak i osvojiti Wimbledon.

"Gilles Müller je jako težak protivnik na travnatoj podlozi, ali Marin je protiv njega pokazao da je spreman. Već je u velikim mečevima pobjeđivao i Rogera Federera, ali ne smije tako daleko razmišljati. Sam Querrey veliki dio meča protiv Murrayja odigrao je vrlo dobro, međutim za Marina je ovo definitivno velika prilika ne samo za ulazak u finale, već i za osvajanje Wimbledona. Ovakva prilika ne dolazi svaki dan."

Protiv Sama Querreyja bit će favorit i Wilander smatra da Marin mora dobiti taj meč. Očekuje odlično polufinale i pobjedu Čilića.

"Mislim da će Marin svladati Querreyja. Querrey igra jednostavno, ali kada igra dobar meč i kada ga služi servis, vrlo je opasan s tim svojim jakim udarcima. Čilić je raznovrsniji igrač i ako Querrey ne bude igrao svoj najbolji meč, Marin bi morao pobijediti. Čak i ako Querrey odigra na svom vrhuncu, dojam je da Marin ipak ima više prostora za podizanje igre i stvaranje dodatnog pritiska. Bit će to sigurno sjajno polufinale dvojice odličnih servera snažnih udaraca."

Četvrtfinale bilo je kobno za Novaka Đokovića i Andyja Murrayja, a Wilander smatra kako je prvenstveno teško bilo Đokoviću zbog kratkog razmaka između dva meča.

"Novak Đoković i Andy Murray očito su ušli u turnir s ozljedama, a za Novaka je situacija bila još teža jer nije imao taj dan odmora prije četvrtfinala. Kada ste ozlijeđeni, onda vam je jako potreban taj dan za oporavak i upravo zato bio je ljut nakon četvrtog kola kada nije mogao na središnji teren iako su mečevi tamo već bili završeni. Da bi svladao Berdycha, morao je igrati sjajan meč, a s ozljedom to nije bilo moguće. Tomaš Berdych na travi nije bezazlen igrač."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!