Tenis

Garbine Muguruza prva finalistica Wimbledona, Slovakinji prepustila samo dva gema

Branimir Korać • četvrtak, 13.07.2017.
Garbine Muguruza prva finalistica Wimbledona, Slovakinji prepustila samo dva gema
Foto: EPA

Prvo polufinale Wimbledona u konkurenciji tenisačica donijelo je očekivani rasplet. Garbine Muguruza lakoćom je svladala Magdalenu Rybarikovu i za samo 67 minuta izborila meč za titulu...

Treću godinu zaredom Garbine Muguruza igrat će u finalu jednog Grand Slam turnira. Prije dvije godine u Wimbledonu je poražena u borbi za naslov od Serene Williams sa 6:4, 6:4, uzvratila joj je godinu dana kasnije u Roland Garrosu gdje je bila bolja sa 7:5, 6:4 i sada se vraća u finale, ponovno u Wimbledonu.

Ovaj put Serene nema, ali tu je njezina sestra Venus koja u drugom polufinalu igra protiv domaćeg aduta Johanne Konte. Vrlo brzo saznat ćemo jesu li sestre Williams suđene Muguruzi u finalima na Grand Slamu.

Do finala je došla glatkom polufinalnom pobjedom protiv Magdalene Rybarikove. Slovakinja je već ulaskom u četvrtfinale ostvarila rezultat karijere, napravila je korak dalje, ali protiv Muguruze nije imala šanse. Rybarikova je jednostavno ostala bez goriva i nije mogla pružiti značajniji otpor Španjolki.

Slovakinja je meč završila sa samo osam winnera od čega su tri asa, imala je tek jednu break loptu u cijelom meču, u prvom setu kod rezultata 4:0, no nije ju iskoristila.

U oba seta svi njezini servis gemovi bili su pod velikim pritiskom i oba puta Muguruza je brzo došla do dvostrukih breakova pa je tek nakon toga Rybarikova hvatala prvi gem.

Muguruza je odigrala u svakom slučaju vrlo dobar meč i u finalu neće biti autsajder, bez obzira tko dođe.

Wimbledon, polufinale:
Garbine Muguruza (Španjolska, 14) - Magdalena Rybarikova (Slovačka) 6:1, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!