Košarka

Visoka pobjeda mladih hrvatskih košarkaša za sjajno otvaranje Europskog prvenstva

Petar Jenjić • petak, 14.07.2017.
Visoka pobjeda mladih hrvatskih košarkaša za sjajno otvaranje Europskog prvenstva
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska reprezentacija do 20 godina na najbolji mogući način započela je nastup na Europskom prvenstvu do 20 godina Divizije B. Mladi košarkaši bez većih problema svladali su Kosovo rezultatom 100:42...

Na Europsko prvenstvo do 20 godina u Rumunjskoj hrvatski košarkaši otputovali su u vrlo jakom sastavu i sve osim povratka u najviši rang bio bi neuspjeh.

Natjecanje su otvorili utakmicom protiv jedne od najslabijih momčadi, reprezentacije Kosova, koju je Hrvatska bez prevelikih poteškoća svladala rezultatom 100:42.

Pobjeda hrvatskih košarkaša nikada nije dolazila u pitanje. Kosovo je ostalo u egalu samo nakon prve četvrtine koju su izgubili četiri razlike (20:16). Do kraja poluvremena Hrvatska je primila tek pet koševa i došla do 27 koševa viška (48:21). U nastavku susreta potvrdila je svoju dominaciju i stigla do uvjerljive pobjede, a raritetan je podatak da je posljednju četvrtinu dobila čak s 30:0.

Roko Badžim predvodio je Hrvatsku do slavlja s 20 poena (4/8 za dva, 4/7 za tricu) i osam skokova, dok je Krešimir Radovčić ubacio 15 koševa (1/1 za dva, 2/2 za tricu, slobodna bacanja 7/8).

Jedini dvoznamenkast kod Kosova bio je Dardan Kapiti s 12 koševa (6/8 za dva, slobodna bacanja 0/1) i šest skokova.

Europsko prvenstvo U-20, Divizija B:
Hrvatska - Kosovo 100:42

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!