Tenis

Viktor Galović nastavlja sjajan niz plasmanom u drugo uzastopno finale

Branimir Korać • petak, 14.07.2017.
Viktor Galović nastavlja sjajan niz plasmanom u drugo uzastopno finale
Foto: Kristijan Komarica

Viktor Galović upisao je čak 11. uzastopnu pobjedu i prošao u drugo finale na Challenger Touru u samo tjedan dana razmaka. U Braunschweigu je u polufinalu bio bolji od Oscara Ottea i borit će se za titulu protiv Nicole Kuhna...

Nastavlja se serija sjajnih rezultata Viktora Galovića koji uživa u najboljim trenucima karijere. Ne tako davno Galović je bio iza 500. mjesta na ATP ljestvici, a ulaskom u finale u Braunschweigu nastavlja rast na ljestvici i prvi put u karijeri ulazi među 250 najboljih igrača svijeta.

Prošlog vikenda osvojio je Challenger u Recanatiju i tako stigao do prve titule u karijeri na toj razini turnira, a sada je i u Njemačkoj na najboljem putu da podigne trofej pobjednika.

U polufinalu igrao je protiv Nijemca Oscara Ottea, 170. igrača svijeta, te je nakon velike borbe upisao pobjedu 4:6, 7:6, 6:1.

U drugom setu spašavao je meč loptu kod 6:5, kod 4:3 izvukao se nakon što je Nijemac imao 0:40 te poslije svega toga dobio tie-break sa 7:2.

Na početku trećeg seta Nijemac je uzeo svoj jedini gem u tom dijelu meča, nakon toga Galović je podignuo igru i odjurio do pobjede.

U finalu igrat će protiv Nicole Kuhna, Španjolca koji je u glavni ždrijeb ušao kroz kvalifikacije i ušao u finale.

Challenger Braunschweig, polufinale:
Viktor Galović (Hrvatska) - Oscar Otte (Njemačka) 4:6, 7:6(2), 6:1
Nicola Kuhn (Španjolska, Q) - Marton Fucsovics (Mađarska) 7:5, 4:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!